Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

CAD-design Kft. ZWCAD Konferencia

A ZWCAD 2018-as verzióját, valamint a ZW3D komplex 3D tervezést nyújtó CAM/CAM szoftvert mutatta be novemberben a Lurdy házban tartott konferenciáján a CAD-design kft.

Bevezetőjében Pócz Balázs ügyvezető elmondta, hogy 2017-re már összesen 1400 darab ZWCAD licenc értékesítésénél tartanak, és 860 hazai ügyfél használja programjaikat, melyeket kínai mérnökök által fejlesztve, magyar felhasználói felületüknek és kedvező áruknak köszönhetően tudnak versenyképesek lenni.

A legnagyobb érdeklődést mutató 3D tervezési bemutatón túl a konferencia résztvevői a ZWCAD szoftver fejlesztéseiről is sok információt megtudhattak, többek között, hogy 24 éves múlttal rendelkezik és 2018-tól új felhasználói felülettel értékesítik a szoftvert. A kínai Guangzhou-n túl világszerte 4 központban (köztük Floridában) fejlesztik a szoftvereket. Felhasználóik között pedig nagy multi cégek is megtalálhatók, többek között ott van a PHILIPS, az LG és a BOSCH is.

Újdonságok között az ingyenes CAD Pockets alkalmazás is lekötötte a konferencia hallgatóságának figyelmét, mellyel mobileszközökön is használható CAD verzió jön létre, sőt akár hangosjegyzetet is készíthetünk vele. Kiemelésre került, hogy a ZWCAD különös hangsúlyt helyez a más rendszerekkel való kompatibilitásra is.

ZWCAD

ZWCAD 2018

Az új adatbázis-motort használó ZWCAD 2018 még erősebb teljesítmény-jellemzőkkel és széleskörű felhasználási lehetőségekkel magyar nyelven is elérhető. Adatbázis motorja korszerű, hibrid technológiát használ. Az ismerős felhasználói felület továbbra is egyszerű kezelést biztosít, de a 64-bites rendszereket is támogató működés a tervezői munkát még könnyebbé, gyorsabbá és pontosabbá teszi. Az ZWCAD 2018 verzióban már a legújabb szoftverfejlesztési trendeknek megfelelő sötét háttérszínű téma is elérhető. A kisebb fényerő és nagyobb kontraszt kevésbé fárasztja a szemet és így a felhasználó napi munkája során éberebben és frissebben koncentrálhat az alkotó munkájára. A rendszer támogatja a legmodernebb, 4k-s felbontású képernyőket is, nem gond többé a felhasználói felület elemeinek méretezése.

A 64 bites rendszerek támogatása napjaink jogos igénye, hiszen egyre több számítógépen 64 bites operációs rendszer fut. A felhasználók szeretnék kihasználni gépük maximális teljesítőképességét miközben a ZWCAD 2018 tervezőrendszert használják. Ezeken a gépeken a ZWCAD 2018 sokkal nagyobb fájlokat is meg tud nyitni és működése is számottevően gyorsabb. A különböző szakterületek felhasználóinak merőben eltérő igényeit egyaránt igyekszik kielégíteni. DWG tervező program létére MicroStation® rendszerben létrehozott DGN fájlokhoz is biztosítja a hozzáférést. A tervezők egyszerűen betölthetik ezeket a DGN formátumú fájlokat a ZWCAD 2018 rendszerükbe.

ZW3D

A ZW3D komplex 3D tervezést tesz lehetővé, közvetlenül beolvassa, szerkeszti és menti a leggyakoribb 3D és DWG formátumokat. (CATIA V6R2017, Siemens NX11, Creo4.0, Solidworks 2017).
Ötvözi a szilárdtest és a felületi modellezést, könnyedén megbirkózik a különböző tervezési feladatokkal, mint az összeállítási modell, lemezmegmunkálás, 2-5 tengelyes maratás és öntőszerszám tervezés.

Ebéd után a külföldi vendégek kerültek előtérbe.

A német CADprofi cég munkatársa a gépész, villamos, épületgépész és építész szakterület számára kínált hatékony kiegészítő funkcionalitást, mely rendszerek a ZWCAD rendszerhez illesztve, már magyar nyelven is elérhetőek.
Ezt követően a spanyol Aplitop cég munkatársa az MDT CAD kiegészítő modult mutatta be. Ez a modul földmérő, köböző, építőmérnöki és úttervező funkciókkal egészíti ki a ZWCAD program funkcióit, ami 2018 januárjától már magyar nyelvű programfelülettel is elérhető lesz.

www.cad-design.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában