Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Integráció: EPLAN és Melsoft iQ Works

Az AutomationML technológiával ez is lehetséges! Az EPLAN Electric P8 és a Mitsubishi Electric Melsoft iQ Works új integrációs megoldása összekapcsolja a villamos tervezést az automatizálással.

Az adatok, például a szimbolikus címek mostantól kétirányúan cserélhetők az aktuális szoftvercsomaggal. Az EPLAN Electric P8 eredményei lenyűgözők: validált diagramok (köztük a PLC komponensek buszvezetékei) és kiváló minőségű hardverkonfigurációk. A PLC adatok kétirányú cseréje segít a tervezési és automatizálási folyamatok optimalizálásában. Az EPLAN Electric P8 és a Melsoft iQ Works integrációjával az EPLAN és a Mitsubishi Electric újabb lépést tettek előre. Az integráció alapját az AutomationML képezi, amely az adatcserére vonatkozó semlegességével és nyitottságával megnyitja az utat az ipar 4.0 irányába. Az EPLAN-ban létrehozott adatkészlet a PLC hardver (rack) összeszerelésének és a szoftver programozásának alapját képezi. Valódi különlegességnek számít, hogy az adatok az egész termékfejlesztési folyamat során csak egyetlen forrásból származhatnak. A szükséges alkatrészadatok az EPLAN Data Portalból erednek. Mindez együttesen jelentősen felgyorsítja az alkatrészek konfigurációját és a tervezési folyamatot.

EPLAN

A Melsoft iQ Works integrált szoftvercsomag a Mitsubishi Electric automatizálási termékek programozásához szükséges szoftveres megoldásokat tartalmazza. Az EPLAN Platform legújabb, 2.7-es verziójával történt integrációval a felhasználók a projekt minden szakaszában bármilyen irányba kicserélhetik, majd később szerkeszthetik és szinkronizálhatják a projektadatokat. Az adatokat ezentúl elég csak egyszer megadni, így elkerülhetők a bevitel során elkövetett esetleges hibák. Az integráció a villamos tervezőmérnökök és a szoftverfejlesztők közötti együttműködést is megkönnyíti. A villamos tervezést használó felhasználóknak további előnyt jelent a PLC-részegységek elosztásának átláthatósága. A rendszertámogatással a szerelvények gyorsabban szerkeszthetők, az utolsó perces módosítások pedig könnyebben és általánosabban valósíthatók meg.

AutomationML technológia

A nem védjegyzett, szabványosított és XML-adatformátumú AutomationML képes megjeleníteni a tervezési információkat a rendszertopológiákra és -struktúrákra, geometriákra és logikára vonatkozóan. A strukturális és topológiai információk megjelenítéséhez az AutomationML az IEC 62424/IEC 62714 szabványnak megfelelő nemzetközi adatformátum-szabványt alkalmazó CAEX (Computer Aided Engineering Exchange) formátumot használja. Alapvető objektumorientált koncepciókat kínál, amelyek a berendezés- és rendszerszerkezetekben használhatók fel. Az AutomationML emellett lehetőséget nyújt a rendszerszerkezetek, például a rack összeállítás átvitelére is, amivel jól strukturált, végponttól végpontig terjedő dokumentáció hozható létre még a szervizelésre és karbantartásra is. Végezetül: a különböző szoftvereszközök adatai, például az eszközinformációk cserélhetők a gyártók és a felhasználók között, és könnyen integrálhatók a dokumentációba.

Az iQ Works szoftverről

A Melsoft iQ Works egy beágyazott szoftvercsomag, amely a Mitsubishi Electric automatizálási termékeinek – GX Works3, az MT Works2, a GT Works3, az RT ToolBox2 és az FR Configurator2 – programozásához szükséges programokat konszolidálja. A szoftverintegrációt a grafikus, könnyen kezelhető Navigator interfész támogatja a felhasználó és a központi rendszerkonfiguráció között. További egyszerűsítést jelent a projekt kiterjesztése során a címkék és paraméterek használata. A hatalmas szoftvercsomag előnyei közé tartozik az egyszerűsített rendszerfejlesztés, mert sokkal kevesebb erőfeszítést igényel az ismétlődő feladatok létrehozása, a hibaforrások minimalizálása, valamint az ezekhez a hibákhoz kapcsolódó általános működési költségek csökkentése.

Az EPLAN és a Mitsubishi Electric évek óta stratégiai partnerségben működik együtt. Az integrált mérnöki megoldásokat szállító EPLAN az e-F@ctory Alliance tagja, a Mitsubishi Electric pedig a termékadatokat biztosítja az EPLAN Data Portalhoz. A cél mindkét vállalat számára egyértelmű: az adatok minőségének javítása, a tervezési és gyártási folyamatok felgyorsítása, valamint a termelékenység növelése.

További információkért keresse fel a www.eplan.de és www.friedhelm-loh-group.com oldalakat.

www.EPLAN.hu

EPLAN

Hirdetés

További cikkek a témában