Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Wedco Flamingó maró – az ideális szerszám az acél megmunkáláshoz

A WEDCO-nál az ügyfél van folyamatosan a középpontban és az ügyfélelégedettségnek van a legmagasabb prioritása.

A növekvő piaci igényeknek megfelelni és az ügyfeleknek a fémmegmunkálasi kihívásaikhoz a megfelelő szerszámot kínálni is egy teljesitendő feladat. Ezért fontos a Wedconál a folyamatos kutatás-fejlesztés.

A WEDCO az acélmegmunkálás területén újdonságot jelenthet be. Egy új maró került kifejlesztésre kimondottan acél megmunkáláshoz, ami javított tejesítményt ígér. Ez az úgynevezett “Flamingó” maró, ami a nevét a színéről kapta, egészen 52 HRC keménységig alkalmas mind száraz és nedves megmunkáláshoz. A szerszám egy egész sor előnnyel rendelkezik.

A legújabb generációs keményfém felhasználásával, optimalizált kötőanyag biztosítja az alapot az acél megmunkáláshoz. Ennek az összetételnek köszönhetően javult a szívosság és megnőtt a hőállóság , ami nagyobb biztonságot jelent a kitörésekkel szemben.

A szerszám bevonatolásánál egy új technológia lett alkalmazva. Összehasonlítva a hagyományos Multilayer bevonat rendszerekkel,  magasabb sűrűség, finomabb szerkezet és simább felület érhető  el. Ez az ügyfelek számára magas kopásállóságot jelent erős hőterhelés mellett is, csekély forgácstapadási hajlammal.  Továbbá pontosabb vágóélek maradnak a percíz bevonatvastagságnak köszönhetően.

Természetesen ezek a szerszámok is VSO optimalizáltak. Megnövekedett a vágóélstabilitás a homogénebb vágóélek által. Ezáltal minimalizálódtak az él és mikrokitörések, illetve a súrlódási értékek a vágási zónában.

A minden területre kiterjedő intnezív fejlesztésnek köszönhetően jelentős fejlődésen ment át ez a szerszám, és top teljesítményt sikerült elérni az acél megmunkálásban.

www.wedco.at

Hirdetés

További cikkek a témában