Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Tovább fejlődik Magyarország legnagyobb félvezető gyártója, a ceglédi Infineon

Új központi épülettel bővíti telephelyét az Infineon. Az ünnepélyes megnyitóra 2018. június 18-án került sor.

Cegléd Város legnagyobb munkáltatója az Infineon Technologies Cegléd Kft. a teljesítmény–félvezető modulok meghatározó piaci szereplője új központi épület beruházással bővítette telephelyét. A vállalat jelenlegi és jövőbeli dolgozóinak az irodákkal, kantinnal és fejlesztést támogató laborral kombinált modern irodaház a környéken egyedülálló módon vonzó munkakörülményeket és kényelmi szolgáltatásokat biztosít.

A német gyökerekkel rendelkező multinacionális vállalat – mint az Infineon Technologies AG leányvállalata – termékeivel világszerte hozzájárul a hatékony energiafelhasználáshoz. Az előállított félvezető eszközök felhasználási köre széleskörű: az ipari automatizálásban, a hajtástechnikában, az orvostechnikai berendezésekben, az energia-előállításban, -szállításban és -elosztásban, valamint a megújuló energiaforrások területén alkalmazzák őket. A több, mint 20 éves múlttal rendelkező ceglédi vállalatnál az alapítás óta az anyavállalat közel 120 millió eurót fordított összesen beruházásra.

Az épületberuházások közül a jelenlegi a negyedik projekt a sorban. 2017 májusában kezdődtek meg a kombinált funkciójú új központi épület kivitelezési munkálatai Cegléden. Az építkezés a vállalat tulajdonát képező ingatlanon 10 hónap alatt, saját finanszírozásban 5,2 millió euró beruházási költség mellett valósult meg, melyhez mintegy 7% állami támogatás társult.

A több mint 1200 főt foglalkoztató, folyamatosan növekvő vállalat Cegléd és vonzáskörzetének munkaerőpiacán meghatározó szereplő. Az új épületben 2000 m2 hasznos területen 100 korszerű irodai munkahely mellett megbízhatóságvizsgálati, hibaelemző és fejlesztést támogató laboratóriumok, valamint a környéken egyedülálló módon melegkonyha és kantin került kialakításra. A dolgozóknak napi háromszori étkezési lehetőség biztosított, melyet a vállalat részben anyagilag is támogat – még versenyképesebbé téve Cegléd és környékének eddig is legnagyobb munkáltatóját a munkaerőpiacon.

A közeljövőben további fejlesztés várható a cég telephelyén: új buszparkolók készülnek a beruházás részeként, amellyel a vállalat hozzájárul a műszakrendhez igazodó 26 települést érintő vállalati járatokkal érkező munkatársak biztonságos közlekedéséhez.

Az új központi épület ünnepélyes megnyítójára 2018. június 18-án került sor, amelyen Magyarország külgazdasági és külügyminisztere Szijjártó Péter, az Infineon Technologies AG igazgatóságának tagja Jochen Hanebeck, az Infineon Technologies Cegléd Kft. felügyelőbizottságának elnöke Dr. Arne Kohring, valamint Cegléd város vezető tisztségviselői is részt vettek.

Infineon

Az Infineonról

Az Infineon Technologies AG a világpiacon vezető szerepet tölt be a félvezető alkalmazások területén, amelyek egy egyszerűbb, biztonságosabb és környezetbarátabb életet kínálnak. Mikroelektronika az Infineontól a szebb életkilátásokkal teli jövő záloga. A 2017. szeptember 30-án zárult pénzügyi év adatai alapján a vállalat árbevétele 7 milliárd eurót ért el és világszerte mintegy 37.500 főt foglalkoztatott. A vállalatot a frankfurti értéktőzsdén „IFX“ néven, az USA-ban az OTCQX International Premier piacon „IFNNY” néven jegyzik.

www.infineon.com

Hirdetés

További cikkek a témában