Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új Okuma kompakt 5 tengelyes multifunkciós esztergaközpont Japánból

Kimagasló teljesítmény és tulajdonságok, gazdag alapfelszereltség, rendkívül kedvező ár – így jellemzi röviden Mátyás János, az Okuma magyarországi képviseletét ellátó Smartus Zrt. vezérigazgatója az Okuma újgenerációs kompakt 5 tengelyes multifunkciós esztergaközpontját, a Japánban tervezett és gyártott MULTUS B250II-t.

 MM: Mik az új szerszámgép legfontosabb jellemzői?

MJ: Az Okuma nagy piaci sikert arató MULTUS BII sorozatú esztergaközpontjának kompakt kivitelezésével Japánban megalkotott újgenerációs MULTUS B250II kompakt 5 tengelyes multifunkciós esztergaközpont komplett ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé nagyobb geometriai pontosság, kevesebb beállítási igény és lecsökkent ciklusidő mellett. A szerszámgép elérhető szegnyerges és ellenorsós kivitelben is. Az innovatív öntött ferde ágyas vázszerkezet biztosítja a gép merevségét, az esztergaközpont alapterülete mégis meglepően kicsi, mindössze 3 620 × 2 210 mm.

Az OKUMA OSP-P300SA 3D vezérlővel ellátott, termikusan stabil vázszerkezettel rendelkező gép a legigényesebb anyagok és geometriák megmunkálására is képes.

És ami még nagyon fontos: a gépre 24 hónap teljes körű garancia, a főorsóra pedig 36 hónap korlátozás nélküli jótállás vonatkozik. Az alapfelszereltségű gép 245 000 euró helyett már 199 000 eurótól elérhető!

MM: Mi biztosítja a kimagasló hatékonyságú ciklusidőt?

MJ: A gép főorsójának maximális fordulatszáma 5 000 1/perc, maximális nyomatéka pedig 427 N-m. Maróorsója 12 000 1/perc fordulatszámra, 12 kW teljesítményre és akár 40,1 N-m nyomaték leadására képes. Az X és Z tengelyeken mért 40 méter/perc, illetve az Y tengelyre számított 26 méter/perc gyorsjárati sebesség, valamint a ServoNavi aktív szervo-paraméterbeállítás mind nagyban hozzájárulnak az esztergaközpont ciklusidejének csökkentéséhez.

MM: Mi garantálja a gyártási precizitást?

MJ: A gép termoszimmetrikus kialakítása, valamint a főorsó és a vázszerkezet aktív hőkompenzációs rendszere lehetővé teszi a forgácsolás pontosságának szinten tartását abban az esetben is, ha a helyiségben mért hőmérséklet jelentősen megváltozik. A konstrukció kompenzálja a hőtágulásból származó deformációt, szükségtelenné teszi a gép bemelegítését és a méretkorrekciót a gép újraindítása után, és még az orsó szakaszos működése esetén is biztosítja a 10 µm alatti pontosságot.

A vezetékek mozgatását mindhárom tengelyen nagy pontosságú golyósorsók végzik, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az elektronikai és a mechanikai követelményeknek maradéktalanul megfelelő Okuma szervomotorokhoz. Az orsómotor kialakítása kevesebb rezgést és teljesítményvesztést eredményez a szerszám csúcsán, ami kiváló felületi pontosság és kiemelkedő anyagleválasztási képesség elérését teszi lehetővé. 

MM: Mit tud a gép vezérlője? 

A könnyen kezelhető, 15 colos érintőkijelzős OSP Suite vezérlő kezelői üzenetek funkciója megkönnyíti a napi karbantartási feladatok ellátását és ellenőrzését, illetve több műszakos munkarend esetén az átállással kapcsolatos információk megosztását. Az Okuma OSP vezérlőcsomagja lehetővé teszi az ötoldalú megmunkálási feladatok egyszerű programozását, és hozzáférést biztosít a gyártó Intelligens Technológia alkalmazásaihoz, például a standard CAS ütközésvédelemhez, amely manuális és automata üzemmódban is a valós mozgások előtt járva akadályozza meg azt, hogy a gépben kár keletkezzen. 

MM: Milyen alapanyagú munkadarabokat lehet gyártani a géppel? 

A szerszámgép nagyon széles alkalmazási spektrummal rendelkezik. Számos anyag – beleértve a titánt, az alumíniumot és a könnyűfém ötvözeteket – munkálható meg az öntőformáktól az apró, precíziós alkatrészekig, és mindezt orvostechnikai és repülőgépipari igényeket kielégítő minőségben, alacsony egységköltség mellett. .

A szerszámgép iránt érdeklődők jelentkezését a további részletekért és az árajánlatért várjuk a 06/23 200-230 -os telefonszámunkon, az info@smartus.hu email címünkön vagy a www.smartus.hu weboldalunkon.

Okuma

Hirdetés

További cikkek a témában