Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

R-Design – Az optikai 3D méréstechnika az ipar 4.0 gyártási stratégiáinak motorja

Rövidülő piacra kerülési idő, bővülő termékskála, bonyolult és sokféle alkatrész – a hatékony gyártási minőségbiztosításhoz precíz, gyors és flexibilis eszközökre van szükség, hiszen a hibás termék időveszteséget és komoly többletköltséget jelent. A GOM 3D optikai méréstechnikai rendszerek az autóiparban is bevált eszközei a hatékonyabb, versenyképesebb termelésnek a nagy nemzetközi gyártók és helyi vállalkozások üzemeiben egyaránt.

optikaiGOM ATOS ScanBox automatizált mérőcella

A német GOM (Gesellschaft für Optische Messtechnik GmbH.) közel három évtizede fejleszt piacvezető optikai 3D méréstechnikai hardvert és szoftvert, amelyeket széles körben használnak az ipari szektorban és az oktatás, kutatás-fejlesztés területein. A mérőgépek egy-egy pont helyett a darab teljes felületéről szolgáltatnak adatot nagyfelbontású STL pontfelhő formájában, Legyen szó fényes felületekről, komplex geometriákról, a csavartól a teljes autókarosszériáig, a GOM ATOS TripleScan – elvnek és a Blue Light Technology-nak köszönhetően a mérési folyamat precíz és gyors. Az adatok megbízhatóságáról a mérőrendszerek automatizált önellenőrzése gondoskodik. A GOM a hardver mellett saját mérő- és kiértékelő szoftvert is kínál. Az ATOS termékcsalád manuális és automatizált mérőrendszerekből áll komplex mérési jegyzőkönyvek készítéséhez, míg az ARAMIS és PONTOS rendszerekkel pedig az elmozdulás is mérhető az anyagvizsgálattól egészen a töréstesztekig.

GOM ATOS Compact Scan 12M mérőgép

Egy megoldás a tervezőasztaltól a kész autóig

Az autóiparban a GOM optikai mérőrendszerek a termékfejlesztés teljes folyamatát végigkísérik. A mérési adatokból a szakemberek értékes információkhoz jutnak az alapanyagok és az alkatrészek viselkedéséről, tulajdonságairól a törés és anyagfáradás tesztek, klímakamrás, szélcsatornás próbák és abroncstesztek során. A kapott eredményeket felhasználják a szimulációk és a konstrukció fázisaiban.

Az automatizálás természetesen a minőségellenőrzésben is egyre nagyobb szerepet kap: a teljes felületű adatfelvételből kapott 3D scan-ek a formák, szerszámok, öntvények műanyag és lemezalkatrészek illetve összeállítások, teljes karosszériák vizsgálatának megbízható, összehasonlítható és visszakövethető alapját képezik. A GOM ATOS ScanBox robotizált mérőcella családja a standardizált ATOS technológiát felhasználva nyújt kulcsrakész és nagy teljesítményű méréstechnikai megoldást a sorozatmérésekhez.

Innovációból versenyelőny

„Minden mérési feladat egyedi, az optimalizálás azonban minden esetben kulcsfontosságú. A GOM technológiákkal azonnal, felesleges iterációk nélkül kiszűrhetők a minőségi hibák és meghatározható a javítási feladat, ilyen módon a ciklusidőkben és a termelékenységben is jelentős javulás érhető el. A hatékonyabb gyártással csökkennek a költségek, rövidül a piacra kerülési idő. Az optimalizált stratégia eredménye pedig növekvő profitban és versenyelőnyben mutatkozik meg. A GOM méréstechnikai megoldásai ügyfeleink visszajelzései alapján egyértelműen megtérülő befektetésnek bizonyultak.” – mondta el Szász J. Márton, az R-Design Studio Kft. ügyvezetője.

Az R-Design Studio Kft. a GOM GmbH kizárólagos magyarországi disztribútoraként idén is jelen van az Automotive Hungary szakkiállításon. Győződjön meg a GOM 3D optikai mérőrendszerek nyújtotta lehetőségekről, találja meg az igényeinek megfelelő méréstechnikai megoldást. Szakembereink az „A” pavilon 205J standján szívesen állnak rendelkezésre!

További információ:

www.r-design.hu

www.gom.com

 

Hirdetés

További cikkek a témában