Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

ÚJ VPX 200 és 300 TANGENCIÁLIS LAPKÁS MARÓCSALÁD

A Mitsubishi Materials széleskörű, nagy teljesítményű váltólapkás maró kínálata tovább bővült és magába foglalja a legújabb VPX típust.

A modern fémforgácsoló ipar az új, váltólapkás maróktól multifunkcionalitást és kiemelkedő ellenállóságot vár el. Ezek az igények vezeték a Mitsubishi fejlesztőcsapatát, hogy górcső alá vegyék a tangenciális marófejek strapabíró megmunkálási tulajdonságát. A lapkák tangenciális elhelyezése révén a marótest magja nagyobb lehet, mint a hagyományos, radiális marófejeknél. Ez összességében javítja a merevséget, így a szerszám túlzott kihajlás nélkül is jobban terhelhető. Következésképp nagyobb mértékű előtolás és sebesség valósítható meg, így kihasználható a szerszám többfunkciós tulajdonsága különböző kis szériás munkáknál, mivel nincs szükség szerszámcserére, illetve még hatékonyabb megmunkálási stratégiákat alkalmazhatnak hosszabb, ember nélküli, nagy szériás gyártások során.

Sokoldalú

A VPX a hagyományos sarokmarástól a lejtő- és zsebmarásig rendkívül széles körű marási funkciókhoz használható. Az eredeti tervezési paraméterek között a multifunkciós használat kulcsszerepet töltött be, emellett figyelembe vették, hogy napjainkban az ügyfelek megkövetelik a kiemelkedő teljesítményt és az optimális használhatóságot, hogy csökkenthessék forgácsolószerszám-készletüket.

Tangenciális, kétoldalas lapkák

A lapka geometria biztosítja a megkövetelt szívósságot a sokoldalú felhasználhatósággal együtt. A legtöbb tangenciális marófej esetén külön lapka szükséges a lejtőmarások elvégzéséhez, azonban a VPX esetében használt innovatív, felső vágóéles kialakítás révén egyetlen típusú lapkával az összes megmunkálási módszer elvégezhető. Ez csökkenti a végfelhasználók lapkakészletét és a költséges beszerelési hibák előfordulásának kockázatát. Fontos kiemelni, hogy a lapkák kétoldalasak, így rendkívül költséghatékonyak.

VPX

A lapka sík homlokfelülete javítja a forgácseltávolítást és pontos, mindössze 8 µm-es csúcsmagasságú átlépést biztosít mély falmegmunkálás során. Továbbá a mellékvágóél révén, amely lágyan simul be a nagy sarokrádiuszba, kiváló minőségű felületek alakíthatóak ki. A felső homlokgeometria kombinálva a mellékvágóéllel és egy hátszög teszi lehetővé a lejtőmarás elvégzését.

Biztonságra és pontosságra tervezve

A marótest és a lapka is 3 nagy érintkezési felülettel rendelkezik a biztonságos és stabil befogás érdekében. Ez megakadályozza, hogy a lapka megmozduljon a megmunkálás során fellépő terhelés miatt. Egy további konvex pozicionálósáv a lapkán tovább növeli annak szilárdságát, merevségét és a rögzítés biztonságát.

Lapkaminőségek és bevonatok

8 különböző típus érhető el, köztük a legújabb fejlesztésű MP6100, MP7100 és az MP9100 minőségek, amelyek a szénacéltól, a rozsdamentes acéltól és az edzett acéltól kezdve az öntöttvason át a nehezen megmunkálható anyagokig a megmunkálások széles körét lefedik. A Mitsubishi TOUGH SIGMA PVD és CVD bevonat-technológiája az alapkeményfém csúcs modern védelméről gondoskodik.

A VPX 200-as és 300-as sorozatú marók 2 különböző méretben érhetők el, hozzáigazítva a nagyobb és a kisebb gépek igényeihez. A 200-as sorozat 09-es lapkamérettel, míg a 300-as sorozat nagyobb, 12-es lapkamérettel rendelkezik, és mindkettő elérhető száras, felccsavarozható és feltűzhető kivitelben, Ø16 – Ø80 méret tartományban. 

www.mmc-hardmetal.com, lovaszkft.hu

Hirdetés

További cikkek a témában