Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

A Siemens E-House-megoldásai hazánkban

A Siemens hét egyedi kialakítású, többmodulos, közepes és kis feszültségű rendszerekkel felszerelt E-House-alállomás szállítására kapott megbízást

A Siemens az E-House-ok szállítására vonatkozó egyik legnagyobb megrendelését a thyssenkrupp Industrial Solutions technológiai csoporttól kapta. A MOL-csoport, egy magyarországi székhelyű vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalat egyik új vegyipari komplexumának üzemeléséhez szükséges áramellátásáról hét moduláris áramelosztó alállomás fog gondoskodni.

Az E-House-ok Tiszaújvárosban lesznek felállítva, ahol a thyssenkrupp egy nagyjából 400.000 négyzetméter alapterületű petrolkémiai komplexumot fog építeni már meglevő ipari létesítmények közelében. Az üzem a tervek szerint 2021-ben kezdi meg működését, és fontos köztes termékeket fog előállítani Közép- és Kelet-Európa különböző ágazatai számára.

A Siemens szállítási terjedelme hét moduláris E-House-t tartalmaz összesen 90 egyedi modullal. Ezek főleg közép- és kisfeszültségű rendszerekkel, valamint egy felügyeleti szabályozó és adatgyűjtő (SCADA) rendszerrel vannak felszerelve.

Az E-House-okat ezenkívül bevált építési technológiákkal tervezték. Például a személyzet és a berendezések biztonságának garantálása érdekében tűzoltó rendszer lesz felszerelve.

„Ügyfelünk, a MOL EPC és technológiai partnereként a projekt végrehajtásának minden mozzanatát optimalizáljuk. Az olyan előregyártott és előzetesen tesztelt megoldások használata, mint az E-House-ok, segít minimálisra csökkenteni az ilyen berendezések helyszíni munkálatait”

– mondta Sami Pelkonen, a thyssenkrupp Industrial Solutions elektrolízis és polimerek üzletágának (Electrolysis & Polymers Technologies Business Unit) vezérigazgatója.

Az E-House-modulok építését, felszerelését és előzetes tesztelését a gyártás helyszínén fogják végezni kiszállítás előtt, amely a tervek szerint 2020 végére zárul le. Az előgyártás magas foka miatt kevesebb erőforrásra – időre és pénzre – van szükség. A hagyományos, telephelyen épített konstrukciókkal összehasonlítva a plug-and-play megoldás kisebb helyszíni jelenlétet igényel, csökkenti a szereléssel kapcsolatos késedelmeket, és minimálisra csökkenti az egyéb helyszíni tevékenységek esetleges megzavarását. Az előzetes tesztelés biztosítja a kiváló minőséget és megbízhatóságot.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a hagyományos megoldás alternatívájaként ezt az egyedi, moduláris és megbízható áramellátási megoldást szállíthatjuk a thyssenkrupp részére. Ezzel a megoldással ügyfelünk gyorsan generálhat bevételt üzleti alaptevékenységével”

– mondta Stephan May, a Siemens Energy Management divíziójának közepes feszültség és rendszerek üzleti egységének (Medium Voltage and Systems Business Unit in the Siemens Energy Management Division) vezérigazgatója.

Eddig a Siemens több mint 300 áramelosztó E-House-t szállított világszerte. Ezek a termékek széles körben alkalmazhatók, például nehezen elérhető területeken, nagy igénybevétellel járó környezetekben, valamint ideiglenes áramelosztási megoldásként, és áttelepülés esetén mobil energiaszolgáltatási megoldásként.

Az energiairányítási üzletágról további információ a következő címen érhető el: www.siemens.com/energy-management

Hirdetés

További cikkek a témában