Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

Svédországban több ezren rakatnak be biochipet

A svédek már olyan szinten elől járnak, hogy személyi igazolványt kiváltó biochip-et rakatnak a bőrük alá.

Egy-két ilyen implantátumos történetről hallhattunk már, de a jelenlegi számok teljes mértékben megdöbbentők. Alapvetően a bőr alá beültetett biochip egy átlag magyar embernek teljes mértékben tudományos és fantasztikusan hangozhat, ezzel párhuzamosan az északi országban már körülbelül háromezer ember döntött úgy, hogy a bőre alá ültet microchip-et annak érdekében, hogy megelőzze a chip-es kártyák esetleges elhagyását, vagy elrablását.

A mindennapi használat egyébként pofon egyszerű. Ahova eddig az ember a kártyáját érintette annak érdekében, hogy bejusson az irodába, vagy kinyissa a fittnes-termet, vagy fizessen paypass-szal, oda egyszerűen a “chip-es” karját érinti. Olyasmi ez, mint egy biometrikus azonosítás, csak a szkenner nem a saját retinánk/ujjlenyomatunk alapján azonosít be minket, hanem a beültetett chip alapján.

Idegenkedik tőle?

Aggodalomra semmi ok, hiszen elméletileg minden kutyának kötelező egy ilyen chip-et a bőre alá ültetni és azt már pontosan tudjuk mivel jár. Gyakorlatilag egy injekció mértékű fájdalom kíséretében rakják a bőr alá az azonosítót, ami egyáltalán nem zavarja az állatot a hétköznapi életben. Az egész ügy pontosan ugyanezen az elven működik, akkor miért ne lehetne embereknél is alkalmazni?

“A beültetés a piercing belövéséhez hasonlít, fecskendővel lövik be a chipet a kézbe. Celsing, aki egy munkahelyi rendezvényen csináltatta meg a dolgot, azt mondta az AFP-nek, hogy csak egy kis csípést érzett. A dél-svédországi MAX IV Laboratórium mikrobiológusának, Ben Libbertonnak ellenben az a véleménye, hogy a mikrochipek fertőzéseket is okozhatnak, vagy akár a szervezet immunrendszere is reagálhat rájuk.”

– írja a filter.hu

Forrás: Filter.hu

Hirdetés

További cikkek a témában