Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Energiamegtakarítás elérése speciális kenőanyagokkal

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyre nagyobb fontossággal bír az iparban.

A vállalkozások számos módon keresik a nyersanyagfelhasználás és az energiafogyasztás csökkentésének módját annak érdekében, hogy javítsák CO2-egyenlegüket. A Klüber Lubrication a KlüberEnergy szolgáltatással nyújt támogatást ehhez.

Az energiamegtakarítások nem csupán a környezet számára előnyösek, hanem üzemgazdasági előnyökkel is járnak. A Klüber Lubrication szolgáltatásai között szerepel a KlüberEnergy csomag is, amellyel a gyártási folyamatban energiamegtakarításokat lehet elérni. Számos lezárt ügyfélprojekt demonstrálja, hogy a kiváló minőségű speciális kenőanyagok és a KlüberEnergy szolgáltatás kombinálásával a gépek és berendezések jelentősebb beruházások nélkül optimalizálhatók. A vállalkozások így a fenntarthatósági célok eléréséből és az energiaköltségek csökkentéséből egyaránt profitálnak.

Energiamegtakarítás elérése a KlüberEnergy szolgáltatással

Általánosságban igaz, hogy ahol gépek és berendezések mozognak, ott súrlódás lép fel. Ennek következménye az anyag kopása és az az energiaveszteség is, amely az áramfelhasználásban közvetlenül jelentkezik. A Klüber Lubrication olyan tanúsított folyamatot* nyújt a KlüberEnergy szolgáltatással, amely a berendezésekben azonosítja a megtakarítási lehetőségeket. A szakemberek ennek során mérik az energiafelvételt az eredeti állapotban és a kenőanyag átállítása után. Az energiafelvétel különbségét konkrét mérési adatok demonstrálják, ami energiamegtakarításban – például megtakarított kilowattórákban – fejezhető ki. Ezek szükség esetén különböző energiaforrásokra – így áram- vagy üzemanyag-felhasználásra – vagy éppen CO2-csökkenésre átfordíthatók, és termodinamikai elemzéssel igazolhatók. Végül ezek a megtakarítási potenciál kiterjeszthető az üzem további gépeire is. Ezáltal a vállalkozások számára a többletérték a sokszorosára nő.

Intelligens karbantartás innovatív szoftveres megoldással

A Klüber Lubrication kifejlesztette az EfficiencyManager alkalmazást annak érdekében, hogy ügyfelei számára lehetővé tegye a fenntartási feladatok és az optimalizálási potenciál áttekinthető megjelenítését (www.efficiency-manager.com.) Ez már az ingyenes alapverzióban is szoftver alapú fenntartáskezelési eszközt biztosít gépekhez és berendezésekhez. Ezáltal a berendezések folyamatosan szemmel tarthatók, valamint a karbantartási és fenntartási intézkedések előrelátó módon tervezhetők. Az EfficiencyManager átfogó dokumentációt is biztosít, audit- és jogbiztonság mellett. A Klüber Lubrication folyamatosan fejleszti, és újabb eszközökkel optimalizálja az Efficiency Manager szoftverét.

www.klueber.hu

Hirdetés

További cikkek a témában