Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

NAGÉV CINK – Tartós megoldás több generációnak

Az acélok korrózió elleni felületvédelmét szolgáló technológiák közötti rendkívül erős versenyben talán már érzékelhető egy hangsúlyeltolódás a tartós technológiák irányába.

Ezzel csökkenteni lehet a szokásos organikus bevonatokkal ellátott acélszerkezetek használata során, a jó esetben 10-15 évente esedékes felújítási költségeket, melyek jelentős környezetterheléssel is járhatnak. Gondoljunk csak egy budapesti acélhíd védőbevonatának megújítására. A NAGÉV tűzihorganyzók a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak is megfelelő minőségű horganyrétegekkel látják el az acélszerkezeteket, melyek élettartama a megrendelők/tervezők/gyártók aktív közreműködésével befolyásolható.

TERVEZHETŐ ÉLETTARTAM – nagév segítség a BEVONAT kiválasztásához

A jövőben az acélszerkezetek tervezőinek ne csak az adott szerkezet statikai tervezése legyen feladata, hanem eljött az ideje annak, hogy az acélokat védő bevonatot is mérnöki szemlélettel tervezzék meg. Tűzihorganyzással (MSZ EN ISO 1461) kialakított védőréteg élettartama, hosszabb távon (˃ 10 év) vastagságával arányos. Azaz egy kétszeres vastagságú horganybevonat kétszeresen hosszú ideig védi a vasat, mint egy fele akkora vastag horganyréteg. A szükséges legkisebb vastagság meghatározásához könnyen kezelhető szabványok, irányelvek állnak rendelkezésre (pl. MSZ EN ISO 9223:2012, MSZ EN ISO 9224:2012). A legkisebb elvárt vastagság megállapításához ki lehet választani az ahhoz legjobban alkalmas acélösszetételt (MSZ EN 10025:2005, 7.4.3.). Tűzihorganyzás közben kialakuló védőrétegek vastagsága, és színe is általában ehhez fog igazodni (1. kép). Az acélösszetétel meghatározásához a NAGÉV szakmai segítséget nyújt. Előzetes információk megtalálhatók a NAGÉV honlapján.

 

Hosszú életciklus – csökkenő környezetterhelés

Az emberiség nagyobb része talán már ráébredt arra, hogy az egyre rövidülő fogyasztási ciklusok, a túlfogyasztás egyre nagyobb környezeti terheléssel jár. Ez bővebb értelemben magába foglalja az előállítás-használat-megsemmisítés teljes folyamatát. Amennyiben olyan gyártástechnológiát választunk, mely megfelel az elérhető legjobb technikáknak (IPPC-BAT), ugyanakkor a termék (esetünkben a horganybevonat) használati ideje igen hosszú, akkor jó, és határozott lépést tettünk az egyre sürgetőbb környezetvédelmi céljaink elérése felé. Az acélszerkezeti tűzihorganyzás szokásos bevonatvastagságoknál és környezeti hatások esetén, legtöbbször jóval 50-60 év feletti élettartamot garantál. A NAGÉV CINK KFT az ország legújabb generációs tűzihorganyzója is a fenti célt szolgálja. Termelési folyamata során „zéró-hulladék” technológiával állítja elő a rendkívül tartós fémbevonatokat akár 7-8 tonnás acélelemek felületére is.

Elmaradó felújítások – JELENTŐSEN KISEBB fennTARTÁSI KÖLTSÉGEK

A bérhorganyzás ára a legtöbb esetben nem több mint egy jó minőségben kivitelezett kétrétegű festékbevonaté. Ezzel együtt elmaradnak a 10-15 évente esedékes felújítások, karbantartások, melynek nagyon fontos szerepe van egy-egy beruházás működtetése során, mert lecsökkennek az acélszerkezet fenntartására fordítandó, a jövőben egyre növekvő költségek.

KÖZPONTI HELYZETBEN A NAGÉV

A hazai iparág meghatározó vállalata a NAGÉV CINK KFT az ország szívében, 30 km-re Budapesttől az M5 autópálya mellett 8 éve létesült. Az ország legnagyobb térfogatú bevonó berendezésével, piaci részesedésével a magyar bérhorganyzás piacvezető vállalata. Kisebb testvérvállalata, a NAGÉV KFT Tiszacsegén fogadja partnereit. A NAGÉV CINK KFT ócsai oktatási bázisán megrendelői részére rendszeresen speciális továbbképzéseket, szakmai napokat tart, ahol lehetőség nyílik a technológia megtekintésére is. Munkanapokon meghosszabbított szolgáltatási idővel áll partnerei rendelkezésére. További információk elérhetők a NAGÉV vállalatcsoport honlapján (www.nagev.hu)

Hirdetés

További cikkek a témában