Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

JIS-szabványnak megfelelő új SKF golyóscsapágy-egységek az európai piacon

Az SKF bevezette a japán ipari szabványoknak (JIS) megfelelő golyóscsapágy-egységek új választékát, amely nagyobb teljesítményt biztosít az általános célú alkalmazásokban – például az anyagmozgatásban, a mezőgazdaságban, valamint az élelmiszeripar és az italgyártás területén.

A JIS-szabványnak megfelelő UC-csapágykínálat ázsiai piaci bevezetésének sikerére építve az SKF Európában is piacra bocsátotta a JIS-szabványnak megfelelő golyóscsapágy-egységek új, versenyképes választékát. Az új UC-sorozat – amely alapkivitelben két rögzítőrendszer-típussal, jól bevált tömítéskialakítással és kiváló megmunkálási jellemzőkkel áll rendelkezésre – az SKF globális viszonteladói hálózatán keresztül teljes vevőszolgálati támogatással lesz elérhető.

Az UC-csapágyak a versenytársak hasonló termékeihez képest optimálisabb védelmet nyújtanak a szennyeződésekkel és a tisztítási eljárásokkal szemben. A rögzítőszerkezeteknek köszönhetően az UC-csapágyak ideális választást jelentenek az anyagmozgató-szállítószalagok esetében, ahol a kiváló rögzítőerő és a szennyeződések elleni védelem kisebb karbantartási igényt és hosszabb üzemi élettartamot biztosít. A csapágyak további elsődleges alkalmazási területei a légtechnikai-rendszerek, a csomagológépek, valamint a fitneszberendezések.

Az UC golyóscsapágy-egységek jól bevált tömítőrendszere magas szintű védelmet biztosít a szennyeződések ellen. A tömítőrendszer tartalmaz egy integrált egyajkas belső tömítést, valamint a belső gyűrűhöz illesztve egy külső terelőlemezt a tömítőfunkció maximalizálása érdekében. Továbbá a csapágyegységeket 120 fokos szöget bezáró hernyócsavaros rögzítőrendszerrel látták el az olyan alkalmazásokhoz, amelyeknél nagyobb fordulatszámon még pontosabb tengelykiegyensúlyozásra van szükség, illetve ahol a rezgés problémát jelenthet.

Ellentétben néhány versenytárs termékével, az UC-csapágyházak szilárd alappal és lábakkal rendelkeznek annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék a szennyeződés felhalmozódásának kockázatát; ez különösen fontos azoknál az alkalmazásoknál, ahol a tisztaság alapvető követelmény. Az SKF kínálatában ezenfelül peremes csapágyegységek, valamint párhuzamos vezetősínen megvezetett csapágyegységek is megtalálhatók, amelyek opcionálisan polipropilén zárósapkával rendelhetők, hogy megfeleljenek az érvényes egészségügyi és biztonsági előírásoknak, illetve fokozott védelmet biztosítsanak a szennyezőanyagok behatolásával szemben a különösen szennyezett munkakörnyezetekben.

A kínálat magában foglalja a különböző típusú csapágyházakat is, beleértve az osztott álló csapágyházat, a rövid talpas osztott álló csapágyházat, a peremes csapágyházat (négyszögletes, ovális vagy kerek formájú, két-, három- és négycsavaros felfogatási lehetőséggel), valamint a párhuzamos vezetősínes csapágyházat (lineáris alkalmazásokhoz). A 120 fokos hernyócsavaros rögzítésű, hengeres furatú UC-csapágyegységek mellett az új sorozatban alternatív megoldásként kúpos furatú, szorítóhüvellyel ellátott csapágyegységek is rendelkezésre állnak.

Az új SKF UC JIS-szabványnak megfelelő termékcsalád piaci bevezetése 2019 februárjától veszi kezdetét, és 2019 márciusától teljes körűen rendelhető, akár raktárról, akár speciális megrendelés útján.

www.skf.com

Hirdetés

További cikkek a témában