Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb

Magyar aranyérem a 45. WorldSkills versenyen

Augusztus 23-26. között 63 országból, 1354 fiatal versenyzett 56 szakmában a Kazany Expón kialakított WorldSkills szakmák versenyének helyszínein. A magyar csapat 22 szakmában 24 versenyzőt indított.

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyt 3500 önkéntes segítette, a verseny helyszínét mintegy 250 ezer látogató kereste fel főleg Oroszországból.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén Kazanyban, a 45. WorldSkills rendezvényen. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményéért. Az országok közötti versenyben Magyarország az éremtáblázat első harmadában, a 20. helyen zárt, ami az eddigi legjobb eredménye.

Az országok jelentős része éveken keresztül csak erre a versenyre készíti fel fiataljait. A magyar versenyzők a kiválasztást követően fél évet készültek, ez alatt kifejezetten a szakmára koncentráltak, kevésbé a pszichológiai tényezőre. A kazanyi WorldSkills versenyen a szakmai tudás hozta meg az eredményt, a magyar versenyzők nagyon erős mezőnyben állták meg a helyüket.

Kiválósági Érmet vett át Orosz Nikolett az ápolás és gondozás szakmában, Fekete Martin épületasztalos, Simon Olivér festő, Nagy Nikolett fodrász, Mészáros Bálint informatikai rendszerüzemeltető, Homokay Ádám és Stummer Gergő, a kertépítő csapat tagja, Balogh Krisztián kőfaragó, Cságoly Laura szépségápoló, Krehely István villanyszerelő, Török Balázs Máté víz-, gáz- és fűtésszerelő, Balogh Ákos webtechnológiai szakember.

forrás: MTI

Hirdetés

További cikkek a témában