Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Tovább növekszik a hazai SAP

Tovább növelte bevételét az SAP Magyarországon. A 2018-as évben az üzleti szoftvercég 36,6 milliárd forint árbevételt ért el, mely közel két milliárd forinttal haladja meg az előző évi bővülést – mondta el Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat éves ügyfélkonferenciája alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A cégvezető közölte, nagyívű projekteket zártak a pénzügyi, a kereskedelmi, a felsőoktatási szektorokban. Utóbbi kapcsán példaként említette, hogy 15 hazai felsőoktatási intézményben működik már integrált, SAP technológián nyugvó informatikai rendszer az intézményirányítási, a gazdálkodási, a kontrolling, a HR folyamatok kezelésére.

Pintér Szabolcs kifejtette, a munkaerőhiány a szoftverigényekre is hatással van: egyre fontosabb elvárásként jelentkezik a cégeknél a magasabb munkavállalói élmény és az automatizáció biztosítása. E trend tovább erősíti a felhő alapú technológiák használatát a hazai munkahelyeken. Ezzel összecseng, hogy az IDC piackutató szerint tavalyi évben 38%-al, 77 milliárd forintra bővült a hazai felhőszolgáltatások piaca, és idén is kétszámjegyű növekedés prognosztizálható.

SAP Pintér Szabolcs

Pintér Szabolcs, az SAP Magyarország ügyvezető igazgatója

Pintér Szabolcs emlékeztetett, az SAP több éve folyamatosan bővíti hazai, innovatív megoldásportfolióját, és már mesterséges intelligencia képességeket is kínál a magyar szervezeteknek. A vállalat, hogy segítse e technológia térnyerését, fejlődését, a Mesterséges Intelligencia Koalíció tagjává vált.

A vállalatvezető elmondta, idén új alpiacra is beléptek. Az ún. élménymenedzsment megoldásokkal egy helyen, egységesen lehet mérni, menedzselni a munkavállalói mellett az ügyfelektől származó, a márkával, a termékekkel kapcsolatos visszajelzéseket, ezek egymásra hatását, és meghatározni a beavatkozási pontokat.

Az ügyvezető szerint a növekedésük egyik hajtóereje a vállalatirányítási rendszerek megújítása lesz, mivel 2025-ben megszűnik az SAP ilyen, legrégebbi verziójú rendszereinek támogatása, és már most mind több vállalat indítja el központi IT- rendszerének akár egy éven túlmutató megújítási projektjét. Mindezeknek is köszönhetően robosztus, a teljes hazai IT-piac bővülési üteme feletti növekedést vár idei évre az SAP Hungary első embere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, 2000-nél több hazai ügyfelük 50 000 feletti felhasználója veszi igénybe napi szinten megoldásaikat, és új megrendeléseik száma leginkább a kis-és középvállalati szektorban bővül.

A nemzetközi feladatokat is ellátó, hazai SAP-nál közel 1200 fő dolgozik, és jelenleg 20-féle munkakörbe keresnek új munkatársakat.

A német gyökerű SAP a vállalati alkalmazások legnagyobb, globális szereplője. A 100 000 főt foglalkoztató szoftvercég éves árbevétele megközelíti a 25 milliárd eurót, megoldásait mintegy félmilllió vállalat használja a világ szinte mindegyik országában.

Hirdetés

További cikkek a témában