Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb

Szakszerű tribológiai tanácsadás

Optimalizált karbantartás a Klüber Lubrication által nyújtott testreszabott szolgáltatásoknak köszönhetően

Hogyan lehet a kenési folyamatokat a karbantartás keretében optimalizálni? Hogyan lehet hosszú karbantartási időközöket biztosítani? Csökkentheti-e a kenőanyagok helyes alkalmazása az üzemi költségeket? Hogyan lehet a nem tervezett leállásokat elkerülni, és mit nyújt a berendezésállapot biztonsága? A gépek üzemeltetői folyamatosan szembesülnek ezekkel a kérdésekkel. Ön bizonyára kitartóan keresi a karbantartókkal és minőségbiztosítási vezetőkkel közösen, hogyan lehetne a karbantartási folyamatokat optimalizálni, az energiafelhasználást és a kopást csökkenteni. Ezért is fordít nagy figyelmet a kenőanyagok alkalmazására.

A kenőanyag specialista Klüber Lubrication hosszú ideje támogat számos vállalatot a karbantartás optimalizálásában. A KlüberEfficiencySupport-Service segítségével cégünk egy olyan moduláris szolgáltatást fejlesztett ki, amely az egyszerű kenőanyag ajánlásokon messze túlmutat. A két leggyakrabban igényelt modul, a KlüberEnergy és a KlüberMaintain összefogja az összes tanácsadási szolgáltatást az energiahatékonyság és karbantartást illetően.

Biztonság egy professzionális üzemi kenési terv létrehozásával – KlüberMaintain

A Klüber Lubrication szakértői a vállalatokkal közösen vonják vizsgálat alá az üzemben található gépeket, meghatározzák az összes kenési helyet, valamint az alkalmazott kenőanyagokat. Ezen információk segítségével egy egyedi üzemi kenési terv készül. Ebben minden egyes kenési hely optimális kenőanyag mennyisége és felviteli módszere rögzítésre kerül. Az elérhető megtakarítások és optimalizálások mérhetővé és áttekinthetővé válnak. Ezen túl a Klüber Lubrication egy folyamatos, egységes jelölési rendszert biztosít a kenési helyekhez és az ott alkalmazott termékekhez. Ezáltal elkerülhető a helytelen kenőanyag alkalmazásból adódó termeléskiesés.

Hogy ez konkrétan hogyan néz ki, egy élelmiszeripari példán keresztül szemléltetjük:
Az első analízis során 600 kenési hely, közel 13.000 kenési tevékenység évi 450 óra karbantartási időráfordítással került meghatározásra. Ügyfelünkkel közösen több lépésben történt meg a karbantartás optimalizálása. Az ásványi olajokról teljesen szintetikus olajokra történő átállással sikerült a karbantartási intervallumokat meghosszabbítani, és a munkaráfordítást éves 120 üzemórára csökkenteni. Továbbá automatikus kenőanyagadagolók lettek felszerelve, amelyek által a kenési tevékenységet több mint 70 %-kal, kereken 3.400 -ra sikerült csökkenteni.

Kifejezetten a termelés magas kapacitás kihasználtsága mellett segít a KlüberMaintain elkerülni a költséges gépkiesést, valamint a nem tervezett karbantartások miatti leállásokat.

Az energiaköltségek csökkentése és a környezet védelme – KlüberEnergy

Az energiaköltségek vállalati szinten nemcsak jelentős részét képezik az üzemi költségeknek, hanem az energiafelhasználás terheli egyidejűleg a cég CO2 mérlegét is. Számos véghezvitt projekt tapasztalata azt mutatja, hogy a nagyértékű speciális kenőanyagok, és a KlüberEnergy együttes kombinációjának jelentősebb a hatása, mint tisztán a kenőanyagváltásnak. A Klüber Lubrication esetében az első szaktanácsadást minden esetben megelőzi a fennálló állapotok átfogó vizsgálata, minden befolyásoló tényező figyelembevételével. Az eredeti állapot energiafelvételének mérése után a szakértőink által javasolt megoldás véghezvitele, majd annak analízise következik. Ezt követően partnerünk egy részletezett jelentést kap a konkrét energiamegtakarítási eredményekről. Ezek az eredmények a cég egyéb alkalmazásaira is átültethetők, és a megtakarítások így rövid időn belül megtöbbszörözhetők. Összegezve az energiafogyasztás mérséklése a környezetre gyakorolt kedvező hatásában és az üzemi költségek egy fenntartható csökkentésében nyilvánul meg.

Az a magas mérce, amelyet a Klüber Lubrication a kenőanyagok fejlesztésében és gyártásában felállít, érvényes a  KlüberEfficiencySupport minden szerviz moduljára is. A szolgáltatásaink kínálatát kiegészítjük az EfficiencyManager webalapú szoftverrel. Így a vállalkozások egy egyszerű forrás- és karbantartás-menendzsment eszközzel rendelkezhetnek. A cégek (mérettől függetlenül) a teljes gyártási struktúrát – telephelyeket is magukba foglalva – le tudják képezni. Ezzel az eszközzel minden végrehajtott karbantartási tevékenységet és a gépekhez kapcsolódó lényeges információt dokumentálni lehet, és ez biztonságot nyújt az auditok vagy törvényi előírások tekintetében. A belépő verzió díjmentes és ideális indulást jelent az Ipar 4.0 –ba. A szoftver könnyen kezelhető, nem igényel kiegészítő képzést.

www.klueber.hu

Hirdetés

További cikkek a témában