Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új vészleállító nyomógomb gépgyártók számára

Az Eaton energiagazdálkodással foglalkozó társaság elindította a kompakt vészleállító nyomógombok új sorozatát, amely egyesíti a funkcionalitást az esztétikával.

Az Eaton állítása szerint az új kisméretű vészleállító sorozat az opcionálisan 3600-ban megvilágított gyűrűvel a jelenleg elérhető legmegfelelőbb választást kínálja a piacon.

Az új kisméretű vészleállító nyomógombok egyformán kiváló megoldást nyújtanak paneleken, érintőképernyőkön, kisebb alkalmazásokon, például távvezérlőn, vagy közvetlenül a gépre szerelve. A szokásos nyomógomboknál 30 %-kal kisebb mérettel rendelkezik, átmérője 30 mm és magassága 32 mm. Így kielégíti a kisebb, keskenyebb kivitelű kezelőszervek iránti igényt, de elég nagy a hagyományos alkalmazásokhoz. A megbízhatóság szempontjából megfelel a nagyobb vészleállító változatának, illetve a globális jóváhagyás és tanúsítás vonatkozó követelményeken túlmutat.

Az új termékcsalád opcionális LED világítása 360o-ban világító gyűrűt hoz létre, amely minden szögből látható még gyenge megvilágítású vagy sötét környezetben is. Akár hét különböző szín közül választhat, amelyek változtathatók; a gombok felhasználhatók a gép állapotának jelzésére, a különféle vezérlési lehetőségek megjelenítésére vagy egyszerűen esztétikai célokra. Stílusos opcióként is kapható fekete felső gombbal, amely a nem biztonsági alkalmazásokhoz használható.

Mondja Torben Uphoff, az Eaton termékmenedzsere:

„Az ember-gép interfészek folyamatosan fejlődnek, és a gépkezelők funkcionálisabb, vonzóbb és ergonomikusabb kialakításokat követelnek meg. Világos tendencia figyelhető meg a vékonyabb és kisebb vezérlőpanelek irányába, amelyek intuitívabban használhatók. Az új kisméretű vészleállító nyomógombok és a lapos HMI panelek kombinációja. Az XV300 és más moduláris vezérlő, működtető- és jelző készülékek segítenek abban, hogy a gépgyártóknak modern megoldásokat szállíthassunk. Keskeny hátsó érintkezőivel (Flat Rear) az új vészleállító az RMQ lapos tokozatába is tökéletesen illeszkedik, amely jelenleg a legkisebb felületre szerelhető tokozat. Ez a kombináció alapvető vezérlési vagy kapcsolási funkciókat kínál stílusos kialakításban.”

Az új kisméretű vészleállító sorozat nagy kapcsolási kapacitással rendelkezik. A tömítőrendszere IP65, IP66 és IP69k védelmet nyújt. Az ultrahanggal hegesztett működtető alkatrészekkel pedig robusztus és tartós szerkezet valósítottunk meg.

Könnyen telepíthető, plug and play technológiájának köszönhetően egyetlen kézzel egyszerűen betolható a helyére. Kapható 22 mm-es vagy 30 mm-es szerelési furatokhoz, továbbá a lapos hátsó érintkezők egyszerűbbé teszik használatot korlátozott helyű alkalmazások esetén.

Gépgyártók használhatják új panelekben, gépekben és távvezérlőkben, és utólagosan integrálhatják a meglévő alkalmazásokba.

További információkért a kompakt vészleállító nyomógombok kínálatáról kérjük, látogasson el a www.eaton.eu/e-stop oldalra

Hirdetés

További cikkek a témában