Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

Testhőmérséklet mérés ipari környezetben

A Siemens testhőmérséklet-mérő megoldásával a lehető legalacsonyabbra csökkenthető az épületen belüli fertőzések kockázata.

A Siemens Smart Infrastructure bejelentette a Siveillance Thermal Shield megoldáscsomag bevezetését, amely gyorsan elvégzi az épületbe belépni kívánó személyek testhőmérsékletének mérését, és lehetővé teszi az eredmények integrálását a vállalatok video- és beléptető rendszereibe. A termikus képalkotó kamerákkal érintésmentesen megvalósítható a testhőmérséklet mérése akár kétméteres távolságból is, ezáltal biztosítva a felügyelőszemélyzet biztonságát. Ha a kamerával végzett szűrés emelkedett testhőmérsékletet mutat, az eredmény megerősítésére egy második mérésre van szükség orvosi hőmérővel.

Ez a megoldáscsomag egyesíti a külső gyártótól származó mérőkamerát a Siemens Siveillance Video biztonsági platformjával és egyéb biztonsági rendszereivel. Ezáltal lehetővé válik a mérések zökkenőmentes integrálása a vállalati biztonsági megoldások munkafolyamatába. A Siveillance Thermal Shield használatával egy gyárépület bejáratánál például gyorsan és könnyedén szűrhetők a dolgozók a mindennapi beléptető folyamatok során. Ez különösen hasznos az élelmiszeriparban, ahol a Covid-19 világjárvány még több kihívás elé állította a termelést. Ez a megoldás kórházakban és határátkelőhelyeken is használható.

„A Siveillance Thermal Shield nagyobb biztonságot nyújt az épületekben vagy létesítményekben tartózkodók számára”

– nyilatkozta Joachim Langenscheid, a Siemens Smart Infrastructure európai megoldás és szolgáltatásportfólió részlegének vezetője.

„Tanácsot adunk a vállalatoknak azzal kapcsolatban is, hogy hogyan használhatják a Thermal Shield megoldást ágazatspecifikus alkalmazásaiknál biztonsági rendszereik és eljárásaik optimalizálására, valamint támogatást nyújtunk a műszaki megvalósítás során is.”

A legmagasabb szintű pontosság biztosítása érdekében a kamerák a szem környékén mérik a testhőmérsékletet. Pozitív eredmény esetén a rendszer hallható és látható jelzéseket ad. A pontos és megbízható eredmény érdekében minden egyes személynél külön történik a hőmérséklet mérése. Amennyiben egy személy testhőmérséklete magas és ezt az orvosi hőmérővel végzett második mérés is megerősíti, automatikusan életbe lépnek a munkafolyamatokban meghatározott ellenőrzési intézkedések.

További információkért látogasson el a Siemens weboldalára.

Hirdetés

További cikkek a témában