Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Új robotos hegesztőcella

A robotok nemcsak a kiesési időket csökkentik minimálisra, hanem kialakításuknak köszönhetően különböző alkatrészformák hegesztését is lehetővé teszik.

Az új FRW Robotic Welding Cell innovatív Fronius hegesztéstechnológiával kombinálva kiváló ár-érték arányt kínál.

Ez nemcsak a nagyüzemi sorozatgyártásnak kedvez, hanem a kis- és középvállalatok számára is előnyökkel szolgál. Nekik elsősorban nem a mennyiség, hanem a különböző alkatrészformák a fontosak. Mivel a robotos hegesztőcella sok különböző alkatrészt tud hegeszteni, növeli a termelékenységet, és ésszerű időn belül gazdaságilag is kifizetődik.

Három változat áll rendelkezésre. A különbség az alkatrészeket felvevő és a hegesztőcellába befordító forgatópozicionálók kivitelében áll. Mindegyik változatot különböző robotokkal lehet felszerelni. A robot, a pozicionáló és a vezérlés egyetlen platformra van szerelve. Ez megkönnyíti a felállítást, és időt takarít meg. Az FRW Robotic Welding Cell további előnye a két állomásos üzemből adódó rövid ütemidő, ugyanis a pozicionáló nemcsak a hegesztési eljárás vége után tölthető fel újabb alkatrésszel, hanem már hegesztés közben is.

A programozó szoftver lehetővé teszi a zökkenőmentes üzemeltetést.

Az opcionális szimulációs és offline programozó szoftver nemcsak a robot mozgásainak programozását teszi lehetővé a felhasználó számára, hanem a hegesztési eljárások PC-ről történő optimalizálását is. Így, nem kell többé megszakítani a folyamatban lévő hegesztési munkákat, elkerülve ezzel a szükségtelen kiesési időket. További előnyei, a rövidebb indulási idő, az alkatrészek gyorsabb cserélhetősége, és a nagyobb termelékenység.

„A kézi hegesztéssel összehasonlítva a felhasználók azonos minőségben – az alkatrész-geometriától függetlenül – ugyanannyi idő alatt több alkatrészt tudnak összehegeszteni. Ez pedig fontos költség- és versenyelőnyöket teremt”

– magyarázza Anton Leithenmair, a Fronius Welding Automation üzletágának vezetője.

Az új, robotos hegesztőrendszerekkel elsőként az európai piacra szeretnénk betörni, de tervezzük a kontinensen kívüli értékesítési területek meghódítását is.

Hirdetés

További cikkek a témában