Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Távolságtartó villamos

A koronavírus által kikényszerített új tömegközlekedési szokások igényeit veszi figyelembe az új jármű terve.

villamos

A dallamos nevű Passarella, amelyet Arturo Tedeschi álmodott meg, egyesíteni igyekszik a lombardiai főváros egyik jelképét, a sárga villamost a jelenlegi érvényben lévő közösségi távolságtartási rendelkezésekkel. Az alkotó egy régi, ma már ikonikusnak számító modellre, az 1503-as is gondolt, felidézve annak vonalait, párosítva új technológiával – írja a Designboom.

A villamos karosszériájába beépítettek egy dinamikus képernyőt, amely reklámokat és közlekedési információkat közöl látványos grafikákkal. Az egész belső teret úgy képezték ki, mint egy divatbemutató kifutóját – ezt jelenti egyébként maga az olasz „passarella” szó – amelyet magas peremek vesznek körül.

Az üléseket plexiüvegből készült pajzsok választják el egymástól és aranyozott boltívekkel keretezik őket. A villamos padlóját olyan kör alakú motívumokkal rajzolták tele, amely diszkréten figyelmeztet a biztonsági távolság megtartására.

Még a villamos teteje is fontos része a dizájnnak, hogy Milánó erkélyeiről is lehessen látni azokat a dinamikus csíkokat, amelyek a 20. század eleji olasz futurista rajzokra emlékeztetnek. A mozgalom egyik jellemzője a sebesség dicsérete volt.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hirdetés

További cikkek a témában