Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

30. ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny

Kik indulhatnak?

Egyénileg vagy két fős csapatba szerveződve pályázhat minden 2000. október 1. és 2007. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az EU-döntőre azok juthatnak ki, akik magyarországi iskolába járnak vagy kettős állampolgárok.

Mit lehet nyerni?

 1. díj: (max. három) havi   30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig.
 2. díj: (max. három) havi   20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig.
 3. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

Az üzleti hasznosításra alkalmas pályázatok készítőit a Startup Campus program ingyenesen üzleti és startup forrásszerzési képzésben, mentorálásban részesíti. A legfiatalabb díjazott pályázó megkapja a VALOR HUNGARIAE Zrt. egyösszegű, 200 000 Ft-os ösztöndíját is. A határon túli díjazott pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.

A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat hajthat végre. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.) Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán. A legjobb három pályázat lehetőséget kap a 2021 szeptemberében, Salamancaban (Spanyolország), az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni. A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (INTEL ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, a China Adolescent Science & Technology Innovation Contest (CASTIC) c. versenyen stb.

Mivel lehet részt venni?

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

Hogyan kell nevezni?

A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas tervét a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni 2020. november 25-én, 15 óráig.

A tervnek tartalmaznia kell:

 1. a kiválasztott tudományos kutatási
 2. a megoldásra irányuló javaslatot,
 3. az elérendő célt, vagy fejlesztési témát
 4. a konkrét megvalósítás módját.

Továbbá meg kell adni a résztvevő(k) adatait, és a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, e-mail címét és telefonszámát.

Mit fogadnak el?

A pályázat tervének elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2020. december 20-ig.

Hogyan tovább?

Az 1. fordulóban elfogadott és részletesen kidolgozott pályázatok leírását egyrészt 2021. április 1-én, 14 óráig beérkezően kell feltölteni a www.innovacio.hu/beadas oldalra. A pályamunkák leírásait max. 7 A4-es, gépelt oldal terjedelemben (12 pontos betű, normál sorköz) kell elkészíteni. Az ábrákat, grafikonokat külön, mellékletként (+max 10 oldal) kell a dolgozatba illeszteni. Másrészt a pályázóknak 2021. április 14. és 23. között, az illetékes zsűritagok előtt, kötelező jelleggel, max. 5 perces prezentációt kell tartaniuk. A bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket a prezentációra el kell hozni.

A verseny szervezői a kidolgozás indokolt költségeihez max. bruttó 50 E Ft értékben járulnak hozzá, a myDAQ-os pályázatok esetén a myDAQ terméket haszonkölcsön szerződéssel biztosítjuk térítésmentesen. A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények is támogathatják anyagilag.

Mit értékelnek?

A Verseny 2. fordulójában kidolgozott pályaműveket a zsűri az alábbi szempontok alapján értékeli:

 • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása;
 • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke;
 • az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága;
 • az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala;
 • az elkészített eszköz működőképessége;
 • a projekt befejezettsége és jövőbeli hasznosíthatósága;
 • az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

Egyéb tudnivaló?

Az ünnepélyes díjátadásra 2021 májusában, kétnapos kiállítás keretében kerül sor. A legjobb pályaművek 2021. szeptember 24-én is bemutatásra kerülnek a Kutatók Éjszakáján, Budapesten, az Ericsson Magyarország székházában.

További információk: 

MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG (cím: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.) e-mail: innovacio@innovacio.hu | tel.: 06-1-430 3330 | portál: www.innovacio.hu

A zsűri tagjai:

Elnök: Dr. Jakab László, professzor, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar

Társelnök: Dr. Birkner Zoltán, elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Hirdetés

További cikkek a témában