Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Újdonság: Drótcsapágy LER 1.5

A LER típusú Franke csapágyelemek közepes forgási sebességhez és pontossághoz alkalmasak – lenyűgözően sima futás, nagy dinamika, kompakt telepítés, és a legkisebb beépítési méretek.

A futópályák külső felületein az egyenesen érintkező felületek egyszerű beépítést eredményeznek a környező szerkezetbe és nagyfokú merevséget jelentenek/biztosítanak. A kedvező ár miatt a LER típusú csapágyelem egy gazdaságos megoldás. A LER-ek nagyon könnyedén szerelhetőek.

Minimális telepítési hely

Az általános miniatürizálás során a Franke kifejlesztett egy új, LER1.5 típusú drót-csapágyat. A LER sorozat futópályái téglalap alakú huzalból készülnek. Rendkívül merevek, csavarodnak és könnyen szerelhetőek, mivel a huzalágy derékszögben kialakítható és nem igényel különösebb lekerekítéseket. Ez rendkívül hasznos a miniatűr területen, mindemellett jelentősen csökkenti a házrészek gyártásának költségeit.

Az LER 1.5 3 mm átmérőjű gördülő elemekkel rendelkezik. A teljes csapágyelem keresztmetszete, négy futópályával és a kosárral együtt csak 4×5 mm. Az átmérő tartomány 40 és 150 mm között mozog – tökéletesen kompakt, például HRC alkalmazásokhoz vagy orvosi eszközökhöz. Kis telepítési helyével az új LER 1.5 megfelel a miniatürizálás tendenciájának a kezelés és az automatizálás terén is. A kis lemezszerkezeteket, markolókat vagy manipulátorokat pontosan és nagy teherbírás mellett is lehet mozgatni.

Alkalmazási példa: LER1.5 exoskeleton ízületeiben

Tekintettel a demográfiai változásokra és a szakképzett munkavállalók növekvő hiányára, a gazdaság számára nagy kihívást jelent, hogy a munkavállalókat a lehető leghosszabb ideig egészségesebbé tegyék a munkafolyamatok során.
Itt kifejezetten figyelembe kell venni az izmokat, a csontokat és az ízületeket megterhelő fizikai munkát. Ebben segíthetnek az exoskeletons. Elsősorban nagy terheléseknél, vagy helytelen testtartásnál használják. Gondoljon a raktári dolgozókra, festőkre, vakolókra vagy a futószalagon dolgozókra. A huzalcsapágyak nagyon kompaktak és könnyűek. Különösen a LER sorozat típusai emelhetőek itt ki. Az előterhelés egyszerű összeszerelése és beállítása is megtörténik. A csapágy közepétől való mentesség lehetővé teszi a hajtómű központi elhelyezését. A megfelelő külső átmérő nagy merevséget biztosít.


Műszaki adatok LER 1.5

Golyós versenygyűrűk anyaga: rugós acél 54SiCr6
Gördülő elemek: acél 100Cr6
Ketrec: műanyag PA12 / TPU Üzemi
Hőmérséklet:
-30 ° C és +80 ° C között, röviden +100 ° C között
Kerületsebesség:
Max. 5 m / s, tömítés nélkül max. 10 m / s
Kenőanyag:
Shell Gadus S3 V220 C2


Több: franke-innovativ.de

Hirdetés

További cikkek a témában