Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Egy gyors segéd az ipari gyártásban: megjelentek a KUKA új KR SCARA robotjai

A KUKA termékkínálatának legújabb képviselői a KR SCARA robotok, amelyek magas fokú ismételhetőséget és rövid ciklusidőket tesznek lehetővé, ráadásul mindezt roppant szűk helyen.

Az új, vízszintes csuklókaros KUKA KR SCARA robotok nagyon kis helyet foglalnak el, ugyanakkor magas fokú költséghatékonyság jellemzi őket. Az 500 és 700 mm-es kinyúlással, illetve 0,36 és 0,38 másodperces ciklusidővel működő új KR SCARA modellek költséghatékonysági szempontból nehéz piacokon is teret biztosítanak az automatizálás terjedésének.

A letisztult vonalvezetésnek és a gép belsejében vezetett csöveknek köszönhetően mindkét típus többféle feladat ellátására alkalmas, többek között például kis méretű alkatrészek összeszerelésére, anyagmozgatásra és vizsgálatok végrehajtására is.

Precíz működés és gazdaságos karbantartás

A KUKA KR SCARA robotok közegellátó csövei kivétel nélkül a gépen belül futnak, emiatt a robot működése kifejezetten megbízható, illetve a rendszer könnyen adaptálható egy sor feladat ellátásához. „A robosztus kialakítású KUKA KR SCARA robotok a kimagasló termelési hatékonyságot előtérbe helyezve készültek. Mindkét típus elsősorban a perifériás eszközök gyors, biztonságos és könnyű integrációját segíti elő” – ismerteti a gépek jellemzőit Robert Fodor, a KUKA mechatronikai rendszerekkel foglalkozó részlegének igazgatója.

Kimagasló hatékonyságuk miatt a robotok még a költségek szempontjából érzékeny piacokon is lehetővé teszik az automatizálást. A minimális szervizigénynek, valamint a kifejezetten magas rendelkezésre állásnak és energiahatékonyságnak köszönhetően a CTO meglepően alacsony. A különféle intelligens funkciókkal ellátott, valamint a legújabb generációs KR C5 micro vezérlővel szerelt gépek hihetetlenül gyorsan elvégzik a rájuk bízott feladatokat.

„A KR SCARA ezidáig az egyetlen ilyen jellegű, kombinált megoldás. A tetszetős kinézetű gép nem csupán könnyű és kis helyet foglal el, hanem ráadásul még gyorsan és nagy teljesítménnyel is működik. A gép másik tagadhatatlan előnye a vonzó ár és a gyors megtérülés” – összegzi a rendszer kedvező tulajdonságait Fodor igazgató úr.

Műszaki Magazin előfizetés Műszaki Magazin hírlevél feliratkozás

Hirdetés

További cikkek a témában