Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A DMG MORI a környezetbarát gyártásra összpontosít

Éghajlat-semleges gyártás – A DMG MORI 2021-től kezdve minden gépét a lehető legkörnyezetbarátabb módon gyártja – a nyersanyagtól a szállításig.

A DMG MORI gyártási megoldásai a legmagasabb energiahatékonyságot biztosítják az ügyfelek számára. Ezenkívül a DMG MORI gépek kulcsszerepet játszanak a zöld technológiák előállításában.

„Az éghajlatvédelem mindannyiunkat érint. A technológiai vezetés és a környezeti-mentális védelem együtt jár. A DMG MORI ezért teljes felelősséget vállal ”

– mondja Christian Thönes, a DMG MORI igazgatóságának elnöke.

„2021-től a gyártási megoldásaink teljes értéklánca – a nyersanyagtól kezdve a gépeink vevőig történő leszállításáig – CO2-semleges lesz. Ez teszi a DMG MORI-t világszerte az első olyan ipari vállalatok közé, amelyek éghajlat-semleges (Product Carbon Footprint) termékkel rendelkeznek. Gépeink energiahatékonyságát is folyamatosan javítjuk. A környezetbarát technológiák gyártásában az innováció vezetői vagyunk.”

2020 májusa óta a DMG MORI „vállalati szénlábnyoma”, amely a saját értékteremtését fedezi, éghajlat-semleges. A DMG MORI minden területen elkerüli a környezetkárosítást, többek között a modern fűtési, szellőztetési és hűtési koncepciók révén. Ugyanakkor a DMG MORI saját termelésű regeneratív energiát használ fel, és szinte minden helyszínen kizárólag zöld áramot vásárol. A fennmaradó CO2-kibocsátást, amelyet eddig nem lehet elkerülni, fenntartható, tanúsított klímavédelmi projektekbe történő beruházások kompenzálják.

A DMG MORI három területen ötvözi az éghajlat-semlegesség integrált kezdeményezéseit:

GREENMACHINE: A saját éghajlat-semleges értékteremtése mellett a DMG MORI ellensúlyozni fogja az ellátási láncban 2021-től felmerülő CO2-kibocsátást is, például olyan nyersanyagok gyártása során, mint az öntött acél. 2021 januárjától az ügyfelek világszerte teljesen éghajlat-semleges gyártású gépeket kapnak az összes DMG MORI gyártóüzemből.

GREENMODE: A DMG MORI évek óta optimalizálja gépeinek energia- és emissziós hatékonyságát speciális CELOS-alkalmazások, fogyasztás-optimalizált alkatrészek, például LED-világítás, fékenergia visszanyerése és valamennyi egység intelligens vezérlése révén. A DMG MORI termékei szintén védik a környezetet és megóvják az erőforrásokat az ügyfél telephelyén történő üzemeltetés során.

GREENTECH: A DMG MORI elősegíti a zöld technológiák előállítását és továbbfejlesztését. Számtalan helyen DMG MORI gépeket használnak olyan rendkívül innovatív termékek gyártására, amelyek szélerőművek, vízerőművek, üzemanyagcellák vagy az elektromos mobilitás alkatrészeit képezik. A DMG MORI sok éven át speciális know-how-t épített ki ügyfeleinek támogatására világszerte a Kiválósági Központokban.

Élő, digitális és interaktív

Virtuális élő közvetítéssel és kivételes digitális bemutatóteremmel ünnepelte október 6-9. között az ipari trendeket, új fejlesztéseket, illetve az innovatív termékeket és megoldásokat a DMG MORI. A négy nap alatt több mint 20 élő esemény várta 4 nyelven a világ minden tájáról a DMG MORI digitális színpadára becsatlakozó látogatókat. A DIGITAL EVENT premierjével a szerszámgépgyártó interaktív platformot kínált a látogatóknak, hogy élőben és virtuálisan értesülhessenek a legújabb fejleményekről. A vállalat ezzel digitális orientációját kívánta hangsúlyozni. Az esemény október 6-án a trendek és innovációk, termékek és megoldások igazi kavalkádjának bemutatásával kezdődött német nyelven. Ezután Christian Thönes, a DMG MORI igazgatótanácsának elnöke tartotta nyitóbeszédét. Október 7-én angol nyelvű előadásokat hallgathattak az érdeklődők, az azt követő napokon pedig Japán és az USA bemutatói kerültek napirendre.  A kiemelt témák magukban foglalták a testreszabott automatizálási megoldásokat, a digitalizációt, a forgácsolást, az additív megmunkálási folyamatokat (ideértve az orvostechnikai szektort is), valamint az ügyfélorientált finanszírozási lehetőségekkel támogatott forradalmi termék és szerviz megoldásokat. A látogatók egy kivételes digitális bemutatóterembe is benézhettek, ahol összesen 17 csúcstechnológiás szerszámgépet és automatizálási megoldást tudtak részletesen is megtekinteni. Kiemelendő ezek közül két automatizációs innováció; a DMF 200|8 és a Robo2Go Milling premierje.

https://en.dmgmori.com/

Hirdetés

További cikkek a témában