Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Mesterséges intelligencia támogatja a gyártást

A Dell Technologies bejelentette az új Dell EMC Ready Solutions portfóliót, valamint a vállalat új együttműködéseit a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) felhőszolgáltatókkal.

A megoldások célja a mesterséges intelligenciával és komplex analitikákkal kapcsolatos innovációk előremozdítása az egészségügy, az élettudományok és a gyártóipar területén.

„Minden innováció és korszakváltó ötlet azzal kezdődött, hogy voltak, akik mertek nagyban gondolkodni. Elköteleztük magunkat a HPC és az MI fejlesztése és szélesebb körű elterjesztése mellett azáltal, hogy könnyebben hozzáférhetővé tesszük ezeket a technológiákat a jövőnket alakító nagy elmék számára”

– mondta Thierry Pellegrino, a Dell Technologies adatközpontú terhelésekkel és megoldásokkal foglalkozó részlegének alelnöke.

A Dell EMC Ready Solutions elősegíti az új felfedezéseket

A Dell Technologies a HPC-genomikához készült új, Dell EMC Ready Solutions portfóliót úgy alakította ki és tesztelte le, hogy a megoldások segítségével a vállalatok gyorsan és gazdaságosan hozhassanak létre genomikai elemzésekre szolgáló rendszereket. A moduláris építőelemek a Dell EMC PowerEdge-szerverekkelDell EMC PowerSwitch-hálózatkezeléssel és Dell EMC-tárhellyel különféle használati esetekre konfigurálhatók. A kifejezetten bioinformatikára és terheléskezelésre tervezett szoftverek segítségével az ügyfelek gyorsabban dolgozhatnak fel komplex genomikai adathalmazokat a személyre szabott gyógykezelések megtervezéséhez, valamint a betegségek előfordulásának és a kezelések kimenetelének előrejelzéséhez.

A Translational Genomics Research Institute (TGen) gyakori és összetett betegségek vizsgálatával tesz új felfedezéseket, amelyeket a páciensek kezelése során alkalmaz. Ahogy a genomszekvenálás kikerül a laborból és alkalmazni kezdik a pácienseken, a sebesség még fontosabbá válik. A TGen hatalmas mennyiségű adattal dolgozik – ezt az adatmennyiséget kell szükség esetén mozgatnia, megvédenie és felügyelnie, valamint gyorsan feldolgoznia. A Dell EMC HPC-genomikához készült, Ready Solutions segítségével a TGennek sikerült a genomszekvenáláshoz szükséges időt két hétről kevesebb mint nyolc órára csökkentenie.

„Fontos, hogy a klinikai vizsgálatok eredményei a lehető leghamarabb megérkezzenek, hogy az orvosok gyorsabban dönthessenek. Nem jó, ha két vagy három hetet kell erre várni. A Dell EMC HPC-genomikához készült megoldásaival az eredmények klinikailag relevánsabbak, és már aznap visszaérkeznek, ami rengeteget jelent a pácienseknek és családtagjaiknak”

– mondta James Lowey, a TGen informatikai vezetője.

Gyorsabb terméktervezés

Manapság a mérnökök egyre gyorsabban állnak elő innovatív termékekkel. A különböző lehetőségek feltérképezése a munkafolyamatuk része, ám gyakran csak korlátozottan nyílik módjuk a gyors modellezésre és szimulálásra.

A digitális gyártáshoz készült Dell EMC Ready Solutions az Altair Hyperworks Unlimited eszközeivel egyesíti a Dell Technologies szerver-, tárhely- és hálózatkezelési megoldásait az Altair szimulációs eszközeivel és köztes HPC-szoftvereivel. Ez a szolgáltatásként elérhető, felügyelt megoldás segít a vállalatoknak egyszerűsíteni a HPC-feladatokat, eleget tenni a növekvő számítási igényeknek és megfizethető áron futtatni a szimulációkat. A mérnökök és tudósok a helyszínről és felhőből is könnyen hozzáférhetnek a HPC-fürtökhöz, ami elősegíti a terméktervezés folyamatának fejlesztését és felgyorsítását.

A Royal Enfield, a világ legrégebben működő motorkerékpár-gyártó vállalatánál hosszú volt az összetett, dinamikus folyamatok átfutási ideje, ami hátráltatta a motorkerékpárok tervezésének fejlesztését. Hogy átlendüljön ezen a nehézségen, a vállalat az új elő- és utófeldolgozási szolgáltatást alkalmazza összetett végeselem-modellek megoldásához és más elemzésekhez.

„Korábban három-négy napra volt szükség egyetlen futtatáshoz, most már viszont képesek vagyunk naponta többet is végrehajtani. A szolgáltatás segítségével hatékonyabban tudjuk befolyásolni a motorkerékpár-tervezés folyamatát. Az első prototípus sokkal részletesebbé válik, így jelentősen csökkenthető a fejlesztési ciklushoz szükséges idő”

– mondta Rod Giles, a Royal Enfield számítógéppel támogatott tervezési és mérnöki részlegének vezetője.

A Dell EMC Ready Solutions a Bright Computing Bright Cluster Manager szoftverével segít automatizálni a modern, nagy teljesítményű fürtök kiépítését és felügyeletét. A Bright legújabb kiadása VMware-integrációt is kínál a virtualizációhoz, a tárolókhoz és a többfelhős felügyelethez. Ez egyben lehetőséget is biztosít a HPC-ügyfelek részére, hogy több MI-terhelés futtatására használják a meglévő VMware-fürtjeiket. A szoftver egyetlen eszközben ötvözi a kiépítést, a felügyeletet és a változáskezelést a fürt teljes élettartama során. A dinamikus felhőkiépítéssel az ügyfelek összeállíthatnak fürtöket nyilvános felhőkben, vagy a fizikai környezetben lévő fürtjeiket nyilvános felhőkbe terjeszthetik ki, hogy további kapacitáshoz jussanak.

HPC és MI, szolgáltatásként is

A szolgáltatásként elérhető lehetőség észszerű ár és kötelezettségvállalás ellenében biztosít hozzáférést az ügyfeleknek a felhőben lévő HPC-erőforrásokhoz. Ilyen gazdaságosság mellett a csapatok új, innovatív felhasználási esetekben is képesek nagy adatmennyiségű terhelések futtatására, beleértve az MI-alapú és nagy teljesítményű adatelemzést.

A Dell Technologies a vezető felhőalapú HPC-szolgáltatókkal együttműködve kínál felügyelt szolgáltatásokat, tárhelyet, bérüzemeltetést és igény szerinti erőforrásokat. Ázsia csendes-óceáni térségében és Japánban a DXC Technologyval, Észak-Amerikában az R Systemszel, az európai, közel-keleti és afrikai helyszíneken pedig a Verne Globallal kötött új megállapodásoknak köszönhetően a Dell Technologies világszerte tudja támogatni a szervezeteket.

A Spire Global startup például egy nagy nanoműholdflotta által biztosított globális adathalmaz követésére specializálódott elemzőcég, amely főleg a tengeri, repülési és időjárási tendenciákat figyeli. A Spire nem kívánt kezdeti befektetésként nagy összeget kiadni egy rögzített méretű HPC-rendszerre, amelyet a felhasználás átmeneti kilengései miatt nem tudott volna teljes mértékben kihasználni. Ezért a Spire a szolgáltatásként biztosított HPC mellett döntött az R Systems jóvoltából, ahol a sajátos növekedésére szabva alakították ki a szerződést. Ez lehetővé teszi a Spire számára, hogy kizárólag az ügyfeleiknek való segítségnyújtásra koncentráljanak az időjárási kockázatok kezelése terén, anélkül, hogy a HPC infrastruktúrájának és személyzetének a megtervezésével, felügyeletével és fenntartásával kellene foglalkozniuk.

Hirdetés

További cikkek a témában