Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Új raktári megoldások a jobb termelékenységért

A raktárkezelő workflow szoftver, a fejen viselhető kijelző és a gyűrű kódolvasó modernizálja a raktári műveleteket, hogy megfelelhessünk az igény-szerinti kiszolgálást elváró gazdaság elvárásainak.

Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) olyan intuitív raktári megoldásokat vezetett be, amelyek célja a munkafolyamatok optimalizálása, teljesítményelőny szerzése, a termelékenység maximalizálása a raktárban, és az új alkalmazottak betanulásának javítása. A Zebra FulfillmentEdge™ modern felhasználói élményt kínál, amely kihasználja a Zebra Android™-alapú mobil számítógépeit és innovatív opcionális tartozékait, mint például az új HD4000, nagyvállalati szintű fejen viselhető kijelző, átalakítja a meglévő raktárkezelő rendszereket (WMS) azáltal, hogy valós időben létrehozott, dinamikus munkafolyamatokat és útvonal választást tesz lehetővé a mobil dolgozók számára a komissiózáshoz, csomagoláshoz és elraktározáshoz – költséges és kockázatos frissítések vagy háttérrendszer módosítások nélkül. A Zebra szintén bemutatta az RS5100-t, új egyujjas, vezeték nélküli gyűrű szkennerét, amely egy ultrakönnyű, kéz használatát nem igénylő kódleolvasó opciót jelent a mobil dolgozók számára, produktivitás növekedést biztosítva az ipari környezetben.

A Zebra legutóbbi, 2024-es Raktározási jövőképpel kapcsolatos tanulmánya szerint az informatikai és operatív döntéshozók már lépéseket tesznek létesítményeik és WMS platformjaik korszerűsítésére. Az eredmények azt mutatják, hogy a megkérdezett szervezetek 54 százaléka tervezi, hogy 2024-re teljesértékű WMS és a mobil dolgozók számára munkautasítást biztosító rendszert valósítja meg. A FulfillmentEdge integrálja a meglévő valós idejű WMS-adatokat a valós idejű helyadatokkal, és így betekintést nyújt a dolgozók, a készlet- és anyagkezelési eszközök helyével kapcsolatos információkba. A megoldás ezután elemzi az információkat, és valós időben munkafolyamatokat hoz létre elektronikus feladatként, amelyek vizuális utasításokat és képi információkat tartalmazhatnak a következő cikk kivételezési helyére a kitárolási pontosság biztosítása érdekében. Mostantól egy dolgozó egyszerre több megrendelést is választhat, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy jelentősen javítsák a rendelésteljesítési időket, és akár 24 százalékkal növeljék a dolgozók termelékenységét.

„Az igény szerinti gazdaság nyomást gyakorol a raktári műveletekre, hogy minden eddiginél több megrendelést teljesítsenek, ami rendkívül termelékeny és hatékony munkaerőt igényel”

– mondta Joe White, a Zebra Technologies Enterprise Mobile Computing üzletágának rangidős igazgatóhelyettese.

„A Zebra intuitív FulfillmentEdge szoftvere, és az opcionális HD4000 fejen viselhető kijelzője a mobil dolgozók számára világos, őket lépésről-lépésre vezető utasításokat ad, amelyek 90 százalékkal csökkentik a képzési időt, hogy lehetővé tegyék a munkafolyamatba történő szinte azonnali becsatlakozást, miközben a döntéshozók élvezhetik a valós idejű belelátást és elemzéseket, amelyek jobb, adatokon alapuló döntéseket tesznek lehetővé.”

A Zebra 2024-es Raktározási jövőképpel kapcsolatos tanulmánya azt is megállapította, hogy a vállalatok 62 százaléka azt tervezi, hogy hordható számítógépeihez más eszközöket, például okosórákat, okosszemüveget vagy csípőre szerelt eszközöket szeretne hozzáadni, vagy frissíteni. A Zebra első nagyvállalati szintű, fejen viselhető kijelzője pillekönnyű, a kéz igénybevételét nem igénylő eszköz a felfelé nézést megkövetelő, irányított munkafolyamatok számára, ami növeli a feladat elvégzésének hatékonyságát és pontosságát azáltal, hogy egyben mutatja a kontextuális információkat, például a polc helyét és elrendezését, a kivételezési mennyiséget, a fennmaradó kivételezéseket és a raktárhely-rendezési információkat minden egyes dolgozó látóterében.

A robusztus, monokuláris HD4000 fejen viselhető kijelző opcionális tartozéka a FulfillmentEdge megoldás futtatására képes mobil számítógépeknek. USB-n keresztül kapcsolódik, így biztosítva az egésznapos teljesítményt és a nagyobb termelékenységet a raktári, gyártási és terepen dolgozók számára, akik élvezhetik a kéz igénybevételét nem igénylő eszköz, az irányított műveletekkel operáló munkafolyamat nyújtotta előnyöket.

Zebra szintén bejelentette a robusztus, egyujjas RS5100 Bluetooth® gyűrű kódolvasóját, amely segít növelni a termelékenységet azáltal, hogy szabaddá teszi a munkavégző kezeit raktárkezelés, komissiózás, csomagoló és válogató eszközök kezelése számára az ipari környezetben. A Zebra legkisebb és legkönnyebb gyűrűs kódolvasója hosszú akkumulátor üzemidőt kínál, és egyoldalas vagy dupla kioldóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy kesztyűt viselve, vagy puszta kézzel használhassák. Támogatja az NFC tap-to-pair funkciót a legtöbb Zebra nagyvállalati osztályú Bluetooth-kompatibilis mobileszközzel, és precíziós 1D/2D, tetszőleges irányú kódolvasást kínál a dolgozók termelékenységének maximalizálása érdekében.

ÖSSZEFOGLALÁSKÉPPEN

  • A Zebra FulfillmentEdge a munkafolyamatok optimalizálásával, a dolgozók termelékenységének maximalizálásával és az ÚJ alkalmazottak betanulásának javításával modernizálja a raktárkezelő rendszereket, költséges és kockázatos frissítések vagy háttérrendszer módosítások nélkül, amelyek megzavarhatnák a vállalat működését.
  • A Zebra megoldásával egyetlen dolgozó is utasítható, hogy több rendelést vegyen fel, és átvegye a bejövő szállítmányokat és a visszaküldött cikkeket – mindezt egyetlen, a raktáron keresztüli áthaladás során –, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy akár 24 százalékkal több rendelést vegyenek fel naponta anélkül, hogy további munkavállalókat vennének fel.
  • Ezzel a Zebra megoldással a vállalatok szinte azonnal integrálni tudják az új alkalmazottakat a munkafolyamatokba, és akár 90 százalékkal is csökkenthetik a képzési időt.
  • A strapabíró HD4000 a Zebra első nagyvállalati szintű, fejen viselhető kijelzője a kezet nem igénylő irányított workflow megoldáshoz, amely növeli a feladatok elvégzésének hatékonyságát és pontosságát azáltal, hogy az egyes dolgozók látóterében megjeleníti az összes környezetfüggő információt.
  • Zebra szintén bemutatta új, pillekönnyű robusztus RS5100 Bluetooth® gyűrű kódolvasóját, amely maximális kényelemet és könnyű használatot biztosít a munkavégzés hatékonyságának növelése érdekében, a legkülönbözőbb alkalmazások esetén is.

Hirdetés

További cikkek a témában