Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Az Itron áthelyezi a termelést a gödöllői gyárából

Az Itron nemrégiben bejelentett költségcsökkentési törekvéseinek részeként a vállalat úgy tervezi, hogy a gödöllői gyártóegységéből áthelyezi a termelést a cég más, többségében európai üzemébe. A gyártás áthelyezése – az európai és hazai érdekképviseleti szervekkel történő egyeztetések befejezését követően – a tervek szerint 2021 végén zárul le, a gödöllői gyár pedig várhatóan 2022 elején bezárja kapuit.

Az Itron költségcsökkentési törekvéseinek részeként – amelynek célja, hogy elősegítse a globális ellátási lánc és a gyártási műveletek optimalizálását – a vállalat tárgyalásokat kezdeményez a munkavállalói képviseleti szervekkel a gödöllői gyárban készített mérőeszközök gyártása beszüntetésének, illetve más gyártási helyszínekre való áthelyezésének munkajogi kihatásairól.

Az Itron tervei szerint a termelés áthelyezésére 2021 vége előtt sor kerül, a gödöllői gyár pedig 2022 elején leáll. Közel 200 dolgozót érint a gyár bezárása. A vállalat a jövő év során megkezdi az egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, és minden érintett dolgozót biztosít arról, hogy megkapja a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelő juttatásokat. A gyáregységhez tartozó értékesítési szervezet tovább folytatja tevékenységét az Itron budapesti telephelyén.

A vállalat maradéktalanul teljesíti az ügyfeleivel meglévő kötelezettségvállalásait, és az átmeneti időszak alatt is gondoskodik a vevői igények kiszolgálásáról. Az Itron 2017-ben nyitott budapesti Center of Excellence tudásközpontját a költségmegtakarítási intézkedések nem érintik, a közel 150 főt foglalkoztató intézmény zavartalanul működik tovább.

Hirdetés

További cikkek a témában