Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Megjelent a Műszaki Magazin decemberi lapszáma

Az impozáns, több mint 100 oldalas nyomtatott kiadvány a műszaki világ aktuális hírein kívül tartalmaz egy egész éves áttekintést 2020 gépipari, automatizációs, robotikai újdonságairól, emellett MM Logistik kiadványunkban az intralogisztika nemzetközi világába is betekintést nyerhetnek olvasóink.

Néhány kiemelt téma a Műszaki Magazin 2020. decemberi lapszámából:

A K+F minősítés egy ki nem használt kincs – A kutatás-fejlesztés minősítése számos új kaput nyithat meg a vállalkozásoknak, sokan mégsem használják ki az ebből fakadó lehetőségeket. Ennek természetesen számtalan oka van, ebben az írásunkban ezt vesszük végig a minősítést kiadó Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának segítségével. További részletek és ingyenesen letölthető K+F kiadvány cikkünkben.

Digitális ikrek – A digitális ikrek a fizikai eszközök, folyamatok vagy rendszerek digitális másai. Nagyban különböznek azonban a hagyományos szimulációktól a reprodukálhatóság és a szinkronizálhatóság szempontjából. A dolgok internetének hálózata (IoT) mindent összekapcsol az internettel. Az egyik, az IoT-vel összefüggő technológia, amely egyre inkább magára irányítja az ipari szereplők figyelmét, a „digitális ikrek” (digital twin) technológia.

Elismerés az EUV technológiában – A hatékony digitalizálás a számítási teljesítmény folyamatos és gyors növelését igényli. A mai okostelefonok milliószor nagyobb teljesítményűek, mint az 1969-es első holdraszálláskor használt számítógép. Ezt egy ujjhegynél kisebb, de több mint tizenötmilliárd tranzisztort befogadni képes mikrochip teszi lehetővé.

MM Logistik – 32 oldalas extra kiadványunkban az intralogisztika nemzetközi világába nyerhetnek betekintést olvasóink.


Előfizetési lehetőség:

www.muszaki-magazin.hu/elofizetes/


Műszaki Magazin 2020. decemberi lapszámának tartalomjegyzéke:

Hirdetés

További cikkek a témában