Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Mozgáselemző labor jött létre az Óbudai Egyetem iRobottechnikai Központjában

Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Mollia Zrt. vezetése.

A kooperáció alapvető célja, hogy az Egyetem és a cég elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai és üzleti céljaik érdekében együttesen mozgósítsák és ezen keresztül a kiemelt képzési területeken az Egyetem akadémiai tudásának és a Zrt. szakembereinek üzleti tapasztalatait ötvözve emeljék a magyarországi oktatás és kutatás színvonalát.

A Mollia Zrt. a karakteranimáció technológiájában hajt végre jelentős paradigmaváltást, amellyel forradalmasíthatja a játékipar és akár a filmipar megoldásait a mozgó emberi karakterek szintetikus előállítására. Kiváló matematikusok, pszichológusok és sikeres üzletemberek összefogásával olyan öntanuló, MI-alapú (mesterséges intelligencia) mechanizmusokat fejlesztenek, amelyek a fizikai környezet és a mozgó karakter dinamikai viszonyait figyelembe véve automatikusan képes életszerű interaktív mozgást generálni.

Az Óbudai Egyetemmel együttműködésben a partnervállalkozás finanszírozásával egy korszerű mozgáselemző laboratórium jött létre, amely a Bejczy Antal iRobottechnikai Központban kapott helyet. A robotközpont kutatói és mérnökei részt vesznek a rendszer üzemeltetésében, illetve a laboratórium lehetőségeit a saját robotikai kutatásaikban is kiaknázhatják. Közös cél, hogy a humán karakterek élethű mozgatása mellett a kutatók a robotok irányításában is bevethetővé tegyék a technológiát. Az együttműködési megállapodás egy mérföldkő, amely az Óbudai Egyetem – Egyetemi Kutató és Innovációs Központjával (EKIK) korábban megkezdett érdemi munka elmélyítését szolgálja.

Hirdetés

További cikkek a témában