Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Hidrogéntárolási rendszerek fejlesztésére kötött megállapodást a Groupe Renault és a Faurecia

A Faurecia és a Groupe Renault együttműködést jelentett be kishaszonjárművek hidrogén-tároló rendszereinek kialakítására.

Az idei év végétől a Faurecia hidrogéntároló-rendszereket szállít az első kishaszongépjármű-flották számára. Ezeket a rendszereket a cég franciaországi Bavans-beli, globális szakértői központjában fejlesztik és gyártják. A mennyiség növekedésével később a termelés egy új, hidrogén-tároló rendszereket gyártó üzemmel is bővül, amelyet a Faurecia Allenjoie-ban létesít majd.

Mathias Miedreich, a Faurecia Clean Mobility ügyvezető alelnöke:

Ez a partnerség fontos megnyilvánulása annak a közös jövőképnek, amely szerint a hidrogén-hajtás egyik alapeleme lesz a zéró-emissziós mobilitásnak. Az üzemanyagcellás elektromos jármű technológiája 2030-ra igen jelentős súlyt kap a hajtáslánc-mixben, ennek megfelelően a Faurecia kiemelt erőforrásokat szán a fejlesztési és alkalmazási folyamat felgyorsítására.

Ez, a hidrogéntároló rendszerekre vonatkozó együttműködés illeszkedik a stratégiánkba, amely arra irányul, hogy piackész H2 megoldásokat kínáljunk kishaszonjárművek számára, és ebből a gyorsan növekvő európai piacból több mint 30%-os részesedést hasítsunk ki.”

tette hozzá Gilles le Borgne, a Groupe Renault mérnökségért felelős alelnöke.

Hirdetés

További cikkek a témában