Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Ipari 3D méréstechnológia nem csak a nagyoknak!

Vezető innovációk a versenyképességért.

Egy kis- és közepes méretű gyártóvállalkozás igényei minőségbiztosítási – méréstechnikai szempontból is különböznek egy nagyvállalatétól. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fejlett 3D ipari méréstechnikai technológia ne lenne elérhető, ne térülhetne meg egy kisebb cég számára is. A GOM GmbH. a ZEISS Csoport tagjaként a közelmúltban számos innovációt és új, közös #HandsOnMetrology platformot mutatott be.

A 3D ipari mérőeszközök nem gyártó gépek, mégis jelentősen növelik a hatékonyságot, ezáltal megtérülő befektetést jelentenek, végeredményben pedig hozzájárulnak a jobb versenyképességhez. Minden gyártási projekt követelményei egyediek, ezért sokoldalú és flexibilis mérőrendszerekre van szükség.

Élen az innovációban

A GOM és a ZEISS 3D mérőrendszereit ipari igénybevételre tervezték, ugyanakkor kompakt kivitelűek és mobilisak. Ha a feladat jellege megkívánja, akár a mérőszobán kívül, a gyártást kísérve, vagy teljesen külső helyszíneken is használhatók.

A GOM ATOS Q 3D optikai szenzor különösen kis- és közepes méretű tárgyak precíz, teljes felületű digitalizálására ideális. Fröccsöntött alkatrészektől, mintáktól, szerszámoktól komplex, additív gyártással készülő darabokig igen széles körben alkalmazható. A GOM ScanCobot robotos mérőállomással kiegészítve pedig egy teljesen mobil, precíz automatizált mérőrendszert kapunk.

A könnyű, moduláris kézi T-SCAN hawk lézeres szkenner integrált fotogrammetriával kiegészülve, háromféle lézer fényforrásával sokoldalúan használható a mérési folyamatokhoz a tervezéstől a mintakészítésig, gyorsprototípus gyártáig.

Minden egyben

Az új hardverek mellett a GOM Inspect Suite szoftveres oldalon teszi gyorsabbá, hatékonyabbá a mérési kiértékelési feladatokat. A szkennelésétől a komplett, átlátható és könnyen értelmezhető jegyzőkönyvig, a folyamat teljes egészében precíz, gyors és követhető munkát végezhetünk. Számos hasznos funkció ingyenes, de bármikor igények szerint bővíthető a lehetőségek köre, ha a gyártás megköveteli. A GOM Inspect Suite szoftver az ATOS Q és a T-SCAN hawk mérőeszköz része. Használat során lépésenként vezeti végig a felhasználót a mérési folyamaton a mindig megbízható eredmény érdekében.

Az új #HandsOnMetrology platform a GOM és a ZEISS 3D méréstechnikai megoldásait mutatja be, kifejezettem az új T-SCAN hawk kézi mérőeszközre és a GOM ATOS Q kompakt 3D mérőgépre fókuszálva. Az oldalon számos oktatóvideót és esettanulmányt találnak a látogatók, amelyek bemutatják, hogyan optimalizálhatják minőségellenőrzési folyamataikat a legújabb 3D fejlesztésekkel. A platform célja, hogy online szakmai közösséget teremtsen, elősegítse a tapasztalatcserét a tervezők, technikusok, mérnökök, kutatók és más szakemberek között. A folyamatos fejlesztések a felhasználói igényekkel összhangban történnek, hogy gyártott termékeik még magasabb minőségűek, folyamataik még hatékonyabbak legyenek, valamint bővíthessék lehetőségeiket. A #HandsOnMetrology platformon bemutatott termékek az R-Design Studio Kft. (GOM Certified Partner) budapesti központjában megtekinthetők és kipróbálhatók.

magyarországi GOM és #HandsOnMetrology képviselet: R-Design Studio Mérnök Iroda Kft.
Részletek, személyes vagy online demonstrációk -akár saját munkadarabokkal is:

www.r-design.hu

www.handsonmetrology.com/

Hirdetés

További cikkek a témában