Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Megjelent a Műszaki Magazin márciusi lapszáma

Nézőpont rovatunkban az ipari szereplőket foglalkoztató aktuális témákat járunk körbe szakértők segítségével. A márciusi részben a digitalizáció régi gyártósorokon lehetőségeit vitatjuk meg.

Nézőpont: A jövőben történő gyártás követelményei közé az egyre rövidebb termékciklusok, kisebb cikkméretek és egyedi termékkialakítások és jellemzők tartoznak. A hatékony és változó gyártás felé vezető fejlődés feltartóztathatatlan. A negyedik ipari forradalom víziója valósul meg azokban a gyárakban, hol a termékfejlesztés és a gyártás közötti közvetlen adatcserét valósítják meg, aminek segítségével az összes gyártási információ átláthatóvá válik. A hagyományos technológia automatizálása és informatikai rendszerbe kapcsolása alkotja a digitalizáció megvalósulását a régi gyártósorokon.

IT Trend: A mesterséges intelligenciával ellátott döntéstámogató rendszerek és alkalmazások bevezetésére irányuló projektek száma rohamos tempóban növekszik, mely a következő években alapfeltétele lehet a versenyben maradásnak. A hatékony fejlesztés és üzemeltetés előfeltétele az informatikai szakterületek összehangolt együttműködésének megteremtése, így igény mutatkozik a mesterséges intelligencia iparosítására.

Aktuális téma: A hivatalos meghatározás szerint drónnak minősül minden olyan légijármű, amely a fedélzetén tartózkodó pilóta nélkül üzemel, vagy amelyet ilyen üzemmódra terveztek, és önálló vagy távirányítással történő működésre képes. A modern légieszközök piacának bővülését az utóbbi években nagyban akadályozta, hogy rendkívül hiányos és bizonytalan volt az üzemeltetésükre vonatkozó törvényi környezet, így az Európai Unió 2019-ben rendeletbe foglalta a kérdést, meghatározva a tagállami szabályozások kereteit. Ezt követte hazánk is, az új dróntörvényt kell ma már alkalmazniuk a hazai drónosoknak.

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól márciusi lapszámunkban olvashat!

Lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető nyomtatott magazinunk.

2021/3Megnyitás

Fizessen elő az MM Műszaki Magazin lapszámaira: 8900 Ft/év (10 lapszám)

Várjuk megrendelését: kapcsolat@muszaki-magazin.hu

Hirdetés

További cikkek a témában