Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Kulcsrakész hegesztőrobot cella Mig/Mag és AWI hegesztéshez

Nincs rá ember, túl drága a munkaerő, vagy sokat kellene várni a gépre? Bízza a hegesztést egy kulcsrakész hegesztőrobotra!

A szakképzett hegesztőkből állandósult a hiány és a megrendelések teljesítéséhez már nem elegendő a munkatársak át-, vagy továbbképzése. A digitalizálás és az automatizálás  azonban a hegesztés világát is megváltoztatja. A modern technológiával azonnal kompenzálhatjuk a szakképzett munkaerő hiányát, vagy tehermentesíthetjük munkatársainkat a monoton munkavégzéstől.

A hagyományos hegesztőrobotokat tömeggyártásra és az emberektől elkülönítve történő működésre tervezték. Napjainkban azonban zsugorodnak a gyártási darabszámok, amivel párhuzamosan előtérbe kerülnek az olyan tulajdonságok, mint a rugalmasság, a mozgathatóság, a kis helyigény és az intelligens funkciók. Meg kell viszont őrizni a kiváló minőségű, reprodukálható eredményt, illetve az utómunkák és a selejtszám minimalizálását. Ha mindez összeállt, akkor már csak felhasználóbarát működésre, gyors szállításra és megbízható műszaki támogatásra van szükség ahhoz, hogy növeljük üzemünk jövedelmezőségét!

Egyre több vállalat szembesül a hegesztő munkások hiányával. Egy kutatás eredményei azt mutatják, hogy:

 • A vállalatok 75% -ának nehézségei vannak szakképzett munkavállalók megtalálásában.
 • A keresett szakmunkások 53% -a hegesztő.
 • Ez az oka annak, hogy a vállalatok 42% -a csak részben vagy nem tudja teljesíteni ügyfelei megrendeléseit.
 • Az, hogy nem felelünk meg a piaci igényeknek, az ügyfelek szemében azt jelenti, hogy megbízhatatlanok vagyunk.

Az együttműködés kulcsfontosságú

A magyar határ mentén fekvő szlovéniai Lendván található VIRS d.o.o. hegesztéstechnikai és robotikai magoldásai Magyarországon is elérhetők évek óta. A cég által kifejlesztett » COBOFLEX MF-X8 « kollaboratív robothegesztő cella a fenti kritériumok mindegyikét maradéktalanul teljesíti. A CoboFlex egy kollaboratív hegesztőrobot, amely gyorsan és egyszerűen telepíthető bármilyen gyártási folyamatba. Intuitív programozással és rugalmas feladat végrehajtással rendelkezik. Az ember és a robot együttműködése még sosem volt ilyen biztonságos és egyszerű, mint ezzel a rugalmas, modern moduláris megoldással.

Miért a CoboFlex?

 • Maximális rugalmasság és termelés;
 • Tökéletes minőségű hegesztések;
 • Gyors befektetési megtérülés 0,6-1,3 év (a CoboFlex kihasználtságától függően). Akár 60% időt takaríthat meg, és akár 70% -kal csökkentheti a költségeket
 • A CoboFlex bármilyen gyártásban megvalósítható – beleértve az Önét is;
 • Könnyen kezelhető (egy nap alatt elsajátítható programozás);
 • Garantált a magas szintű biztonság;
 • Csak 2 m2 helyigény;
 • Alacsony karbantartási költségek.

A robotcella alapesetben egy Fanuc CRX-10iA / L robotkart tartalmaz. A kicsi, rugalmas és a szerverrel együttműködő kollaboratív robot gyors telepítéssel, intuitív és egyszerű programozással és rugalmas feladat végrehajtással rendelkezik. A bevált érzékelő technológia automatikusan leállítja a mozgást, ha a robotkar álló tárgynak vagy kezelőnek ütközik, így a cella telepítéséhez nem szükséges a védőkerítések alkalmazása. Igény esetén a CoboFlex cella Universal Robots robotkarral is szállítható.

A CRX-10iA/L robotkar műszaki adatai:

 • Terhelhetőség: 10 kg a hatodik tengelyen
 • Ismétlési pontosság: ±0,04 mm
 • Kinyúlás: 1 418 mm
 • Tengelyek száma: 6

A kollaboratív robothegesztő cella az alábbi elemeket tartalmazza:

 • Fanuc CRX-10iA/L robotkar az asztalon;
 • Robotvezérlés a Tablet Teach Pendant-al;
 • MIG / MAG hegesztő berendezés;
 • 2 000 × 1 000 × 100 mm méretű, 2 000 kg. teherbírású Siegmund hegesztőasztal.

Fanuc R-30iB Mini Plus vezérlő

Az új generációs FANUC hardvereket tartalmazó FANUC R-30iB Mini Plus vezérlés a legmodernebb technológiát testesíti meg. A továbbfejlesztett felhasználói felület, a minimális energiafogyasztás és a maximális termelékenység növeli az általános funkcionalitást, a megbízhatóságot és alkalmazhatóságot.

Tablet Teach Pendant programozó eszköz

A vezérlő programozó készülék kombinálja a felhasználóbarát működést, a gyors működést és a hatékony energiafogyasztást. A könnyű és ergonomikus kialakítású, intuitív grafikus felhasználói felülettel rendelkező FANUC Tablet Teach Pendant programozó eszköz lehetővé teszi a programozók és operátorok számára, hogy felhasználóbarát helyszíni programozást alkalmazzanak.

Kemppi X8 MIG 400 hegesztő áramforrás

A vadonatúj fejlesztésű Kemppi X8 MIG fogyóelektródás áramforrás a szinergikus és impulzusos MIG / MAG és elektródás (MMA) hegesztéstől a MIG forrasztásig és a gyökfaragásig mindent lefed. Az intelligens berendezés rendkívül pontos vezérlést biztosít az ív számára. A Kemppi által kifejlesztett WeldEye hegesztési menedzsment szoftverrel való integráció révén gyors és biztonságos csatlakozás hozható létre. A hegesztési teljesítmény akár 600 A is lehet. A tényleges felhasználói követelmények alapján a legmagasabb ipari igényekre tervezték az áramforrást, a huzalelőtolót, a hegesztőpisztolyt és a felhasználó felületet.

Egy napos képzés és új fejezet indulhat a sorozatgyártásban

VIRS d.o.o. jelenleg 2-3 hetes szállítási határidőket vállal, ami kimagaslóan rövid időnek számít napjainkban, hiszen az automatizált gyártóberendezésekre világszerte hatalmas igény mutatkozik. A VIRS azonban minden kritikus gyártási műveletet házon belül végez, ami tervezhetővé és kiszámíthatóvá teszi a cellák építését.

A felhasználó számára pedig a 20 éves tapasztalattal rendelkező magyar képviselet, az Autorel Kft. kompetenciája teszi még tervezhetőbbé és kiszámíthatóbbá a gyártást, a hegesztőrobot cellára ugyanis garantált a 24 órás szerviz és a magyar nyelvű műszaki támogatás. Egyetlen nap betanítás és az üzem máris készen áll a hegesztés automatizálására!

További információ:

www.virs.hu

www.autorel.hu

Korábbi cikkünk is érdekes lehet: LaserFlex- Hegesztés LÉZERREL akár tízszer gyorsabban, pontosabban

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek a témában