Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mekkora minimum profilmélység javasolt a nyári autógumiknál?

Mekkora a nyári autógumik minimum profilmélységének a pontos értéke? Mit jelent az, hogyha egy szett nyári gumi már ilyen mértékben kopott és elhasznált? Javasolt-e egyáltalán megvárni, amíg a gumik ennyire elkopnak?

Kiemelten fontos kérdések ezek, egyrészt a zavartalan és zökkenőmentes autózás, másrészt a balesetmentes közlekedés szempontjából. Ehhez mérten mi is összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, felhívva a figyelmet a nyári gumik profilmélységének fontosságára.

Miért is lényeges kérdés a nyári gumi minimum profilmélysége?

A dolog nyitja egészen egyszerű, fizikával kapcsolatos tényeken alapul. Minél inkább kopott ugyanis a nyári autógumi, annál inkább növeli a vezetés közben jelentkező kockázati faktort. Úgyhogy ezért célszerű időről időre vetni egy pillantást arra, mennyi is a nyári gumik profilmélysége.

Amennyiben a profilmélység a határérték alá esik, onnantól drasztikusan lecsökken az autó tapadása, illetve hosszabbá válhat a fékút. Ha pedig ezt még nedves, esős és csúszós útburkolat is tetézi, akkor jelent csak extra kockázatot a szélsőségesen kopott autógumi használata.

Szám szerint mekkora profilmélység férhet még bele a nyári gumiknál?

Majdhogynem leírni is fájdalmas, de 1,6 milliméterig a nyári gumi minimum profilmélysége még megengedett. Más kérdés persze, hogy ennyire kopott és elhasznált autógumikkal autózni valóságos hazárdjátékkal ér fel.

Minden bizonnyal egy-egy szervizben járva is szólnak majd róla a szakemberek, hogy nem ártana lépni a gumicsere ügyében. Ugyanis a túlságosan kopott nyári gumik nemcsak számunkra teszik rizikósabbá az autózást.

Merthogy a többi közlekedőre is veszélyt jelenthetünk akár közvetlen, akár közvetett módon. Úgyhogy mindjárt rátérünk annak a részletezésére is, hogy a nyári gumi minimum profilmélységének elérése helyett inkább milyen alternatív megoldás javasolt.

Ezért nem célszerű megvárni, amíg a nyári autógumik elérik a minimum profilmélységet

Fentebb is részleteztük már, milyen kockázati faktorral járhat együtt a túlzottan kopott és elhasznált autógumik használata. Úgyhogy tovább is megyünk és azt javasoljuk, hogy ne várjuk meg az 1,6 milliméteres minimum nyári gumi profilmélység elérését.

Annál is inkább, mivel – többek között – az Olcsobbgumi.hu webshop nyári autógumi kínálatában is könnyedén megtalálhatjuk a számunkra ideális gumikat. Ma már tehát egyáltalán nem jár együtt extra feladattal és teendővel az, hogy a kopott nyári gumikat végre újakra cseréljük.

Tehát a nyári gumi minimum profilmélységét még csak megközelíteni sem igazán javasolt. Inkább lépjünk időben és cseréljük le a kopott gumikat. Nem kevés későbbi potenciális problémát előzhetünk meg így még időben, amíg nem történik komolyabb baj.

Hirdetés