Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A szerver hoszting lényegéről és alapvető hasznosságáról

Miért lehet indokolt fontolóra venni a szerver hoszting szolgáltatás igénybevételét? Mit jelent egyáltalán a szerverhoszting, és milyen előnyökkel kecsegtet az igénylése, illetve a rendszeres alkalmazása?

A cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk alaposan végigvenni. Ezenfelül igyekszünk minél inkább gyakorlati szemszögből megközelíteni annak a kérdését, hogy milyen előnyök is származhatnak a szerver hoszting alkalmazásából.

Kezdjük ott, hogy pontosan mi is az a szerver hoszting?

A szerverhoszting lényegét tekintve a vállalati szerverekhez kapcsolódó költség- és munkaerő-igényes feladatok kiszervezését foglalja magába. A gyakorlati megvalósulását tekintve úgy működik, hogy először egy saját szerver hardware-t, illetve hozzá tartozó szoftvert állítunk fel.

Ezeket aztán egy szerverhosztinggal foglalkozó cégnek adjuk át. Ők magát az átadott szervert egy korszerűen felszerelt adatközpontban installálják. Ezen a lokáción pedig folyamatos jelleggel biztosított lesz a megfelelő áramellátás, az adatkezelés, a nagy sebességű internetkapcsolattal együtt.

Vagyis a pénzünkért cserébe olyan szolgáltatást és komplett megoldáscsomagot kapunk, amit házon belül fenntartani sokkal költségesebb és energiaigényesebb feladat lenne.

Leginkább a következő előnyök miatt érdemes a szerverhoszting mellett dönteni

Ahogyan azt már fentebb is részleteztük, a szerver hoszting szolgáltatás egyik legfontosabb hozzáadott értéke a költséghatékonyság. Ezenfelül a Rackhostnál is elérhető szerver hosztingot sokszor a sávszélesség miatt is megéri választani.

Mivel a szerverhoszting keretei között a folyamatos áramellátás adottnak tekinthető, ezért a weboldal nemkívánatos leállása és kimaradása miatt sem kell aggódni. Nem beszélve arról, hogy egy fejlett szerverhoszting szolgáltatóval együtt dolgozva az általunk tárolt adatok biztonságának a garantálása is jogos elvárás lehet manapság.

Ha pedig bármiféle váratlan probléma vagy kellemetlenség lépne fel, akkor a szerver hosztingnak köszönhetően felkészült szakmai segítség állhat a rendelkezésünkre.

Néhány praktikus tanács a szerver hoszting kapcsán

Szerver hoszting szolgáltatást úgy érdemes választani, hogy előtte alaposan és körültekintően felmérjük a szükségleteinket. Nem mindegy ugyanis a szükséges sávszélesség, ahogyan az IP címek száma is kiemelt tényezőnek számít.

Persze nem feltétlenül kell ezt a feladatot önállóan elvégezni. Ma már nem nehéz ugyanis olyan felkészült szolgáltatót találni, akik készséggel segíthetnek a szükségletek alapos feltérképezésében. Ezáltal kedvező eséllyel választhatjuk ki azt a szerver hoszting csomagot és szolgáltatást, amely a céljainkhoz és a szükségleteinkhez a lehető legkomolyabb mértékben illeszkedik.

Hirdetés