Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

TRUMPF: saját székhely alapkőletétele Gödöllőn

Július 1-én tartották a TRUMPF Hungary Kft. új székhelyének alapkőletételét a Gödöllői Üzleti Parkban.

A német gépgyártó és lézerspecialista TRUMPF vállalat erősíti magyar leányvállalatát. Az autóipar növekvő üzleti lehetőségei által a TRUMPF csoport összesen 4 milliárd forintot fektet be az új épületbe, valamint a gépekkel felszerelt bemutatóterembe a Gödöllői Üzleti Parkban.

A rendezvényen elsőként Marcella Montelatici, a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG értékesítésért és szolgáltatásokért felelős ügyvezetője köszöntötte a TRUMPF nevében a vendégeket, többek között: Dr. Gémesi György urat, Gödöllő város polgármesterét, dr. Nagy Ádám urat, az ITM iparági stratégiákért és szabályozásért  felelős helyettes államtitkárát, valamint Lantai Csaba urat, a Gödöllői Üzleti Park vezérigazgatóját. Montelatici asszony elmondta, hogy:

„Örömmel tölt el, hogy Önökkel közösen vehetek részt ezen a kiemelkedően fontos alapkőletételen. A TRUMPF-nál értékeljük az ügyfeleinkkel való szoros együttműködést, hiszen ügyfeleink a legfontosabbak számunkra. Családi vállalkozásként a hosszútávú kapcsolatokra törekszünk, ezért a magyar piac, illetve ügyfelek kiemelkedően fontosak számunkra. Ezen felül nagy növekedési potenciált látunk Magyarországon. Miután 1973-ban a cég aláírta az első képviseleti megállapodást, a korábbi szerszámgépforalmazó ügynökség felvásárlására 2013-ban került sor, amelynek folyamán létrejött a TRUMPF Hungary Kft. Mára a TRUMPF Hungary Kft. nem csak a Magyarországon a  legnagyobb szerszámgép és lézerforgalmazó, de Délkelet-Európában is.

Magyarországról elmondható általánosságban, hogy erős pozícióval rendelkezik az alkatrész- és gépgyártás területén, valamint a magyar piac nagyon erősen képviselteti magát mind a fémlemez megmunkálás területén, és közismert vállalatok által a mezőgazdasági gépgyártásban is. Emellett számos lézertechnológiát alkalmazó vállalat tevékenykedik Nyugat- és Közép-Magyarországon is. Ezen felül több neves német gépjárműgyártó cég is jelen van gyártóüzemekkel az országban – ez a lefedettség másutt csak Kínában fellelhető. Így Magyarország erős és megbízható partner Németország és a vállalat számára. Több érv is amellett szólt, hogy az új központunkat itt, a Gödöllői Üzleti Park területén építsük fel. Jó infrastruktúrájával, két autópályáról való megközelíthetőségével, valamint a budapesti HÉV  csatlakozásával a Gödöllői Üzleti Park tökéletes hely az új magyarországi székhelyünk számára. Itt a Gödöllői Üzleti Park területén egy 4150 négyzetméter alapterületű épületet hozunk létre, 88 irodai munkahellyel, valamint egy 1000 négyzetméteres Okos Gyár bemutatóteremmel, ahol a teljes fémlemez megmunkálási folyamat áttekinthető lesz, az ipar 4.0 lehetőségeit is demonstrálva.

Az új épület regionális szerviz, illetve bemutató központként is fog funkcionálni a kelet-európai régió számára, mivel innen autóval könnyen elérhetőek a környező országok, mint például: Románia, Szlovénia, Horvátország és Szerbia.  

Továbbá új épületünk környezetbarát épület lesz, geotermikus fűtéssel és hűtéssel, valamint napelemekkel. A várható befejezés 2022 májusa. A tervek szerint 2022 nyarán költözhetünk be.

Így még időben elkészül a központ egy különleges évfordulóra, ugyanis 2023-ban egy tripla évfordulót ünnepelhetünk majd:

a TRUMPF fennállásának 100., a TRUMPF magyarországi jelenlétének 50. és a TRUMPF Hungary Kft. fennállásának 10. évfordulóját. Ezt a tripla évfordulót ebben az új épületben ünnepelhetjük majd, melynek építésébe ma kezdünk bele”.

dr. Nagy Ádám, helyettes államtitkár úr beszédében kiemelte az ipar 4.0 fontosságát a hazai gyártók fejlődése szempontjából, valamint az ipari fejlesztések jelentős mértékét az autóipari szektor területen.

Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármesetere elmondta, hogy a város kiváló elhelyezkedésének köszönhetően eddig is ipari centrumnak számított, ugyanakkor a környezeti értékei megóvására is nagy hangsúlyt fektet, amiben a TRUMPF is partnerük, hiszen új központjuk a megújuló energiák felhasználására koncentrál. A polgármester hangsúlyozta, hogy Gödöllőn ezzel a beruházással a hagyomány (Királyi Kastély), a tudomány (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) és a gazdaság (TRUMPF) talál szerencsésen egymásra.

Az ünnepélyes alapkőletétel után a megjelent vendégek kötetlen beszélgetésen vehettek részt.

www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában