Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az I. Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 verseny nyertesei bemutatkoznak

A Chemplex Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) közös szervezésében létrejött célgépépítő verseny célja az volt, hogy felrázzák a hazai gépgyártást és összehozzák a gépgyártókat a piaccal, azaz az iparvállalatok tulajdonosaival, vezetőivel, beszerzőivel, döntéshozóival, valamint, hogy a hazai iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit.

A szervezők maguk is a gépiparban tevékenykedő szakemberek, hajtástechnikai szakértőként gépelemekkel és vegyipari technológiával látják el a magyar ipart. Ez a nagydíj, akár a Hungexpo MACH-TECH és IPAR NAPJAI szakkiállításai, olyan találkozási és együttműködési lehetőségeket nyújtanak, amelyek segítenek a szakembereknek a képességeik, tudásuk bemutatásában, a kitűzött céljaik elérésben, a fejlődésben vagy abban, hogy kérdéseikre válaszokat találjanak.

A versenyen 7 kategóriában hirdettek nyertest, ezúttal hármat mutatunk be:

AQ Anton Kft.

Az AQ Anton Kft. által nevezett gép fő funkciója kerámia megmunkálása lézer technológiával. Alkalmazása gázturbina lapátok kerámia bevonatának bontása a hűtőfuratok és diffúzorok helyén.A kis átmérőjű (~1 mm) és a lapát felületével 20-30°-os szöget bezáró furatokat és diffúzor formákat marással csak időigényesen és magas szerszámköltséggel lehet megmunkálni. Az alkalmazott lézer technológia gyors, pontos és megfelel az energiaipar szigorú minőségügyi előírásainak.

A munkatérbe helyezett terméket a gép tetszőlegesen pozicionálja 3+2 tengellyel. A lézersugarat a scanner-fej irányítja a termék felületére a behívott NC-kód alapján, rétegenként eltávolítva a bevonatot tetszőleges 3D formát kialakítva. Saját mérőrendszerrel automatikusan működik.

Bővebb információ:

PACKER Kft.

A PACKER Palackozógépgyártó és Forgalmazó Kft több évtizedes szakmai múlttal rendelkező magyar cég. A legújabb fejlesztése a lineáris töltő-záró monoblokk, melyet főleg vegyipari cégek

számára gyárt, elsősorban tűzveszélyes-, magas alkoholtartalmú folyadékok és egyéb veszélyes anyagok töltésére. A berendezés egyszerűsíti és korszerűsíti a veszélyes anyagok palackozását, azáltal, hogy a töltés és zárás művelete palackmozgatás nélkül megy végbe, így elkerülhető a gépen kívüli anyagpárolgás, mozgatásból adódó folyadék kifröccsenés, kiborulás.

Ezenfelül a cég gyöngyösi telephelyén gyárt körforgó rendszerű töltő-záró monoblokkokat, lineáris töltőket és különálló zárógépeket, illetve komplex megoldásokat kínál palackozó gépsorokra vonatkozóan.

További információ ITT

Press Air Kft.

A sűrített levegő rendszerek szakértője a Press Air Kft. alapkeretre szerelt, üzemkész sűrített levegő és nitrogén szolgáltató központja maximális rugalmasságot garantál a N2 költséghatékony előállításában. Egyedi méretezésben a N2 gázt pontosan ott állítja elő és olyan tisztaságban, amilyenben szükség van rá. Két rendszer (sűrített levegő és nitrogén előállítás, tárolás) professzionális egyesítése történt meg a Press Air Kft. tudásával. A központ használata számos előnnyel jár, amelyek mindegyike pénzben mérhető megtakarítást eredményez.Kiemelt felhasználási területek a borászatok és élelmiszeripari termékek feldolgozói és csomagolói, ahol szükség van sűrített levegőre és/vagy nagy tisztaságú nitrogénre.

Fotó: Press Air Kft. Prémium sűrített levegő és nitrogén szolgáltató központ

Bővebb információ: https://pressair.hu/ 

A Hungexpo IPAR NAPJAI és MACH-TECH szervező csapata gratulál a nyerteseknek!

Bővebb információ a versenyről a https://www.gepedvanhozza.hu/ oldalon található, illetve találkozhat a szervezőkkel és az idei nyertes cégek képviselőivel a jövő évi IPAR NAPJAI és MACH-TECH kiállítás-együttesen, 2022. május 10-13. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Hirdetés

További cikkek a témában