Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Máris bővíti gyárát Debrecenben a Vitesco Technologies

Alig két hónapja volt a Vitesco Technologies legújabb, debreceni üzemének hivatalos megnyitója, és máris jön az újabb fejlesztés.

A Vitesco Technologies bejelentette, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködve a debreceni üzem bővítésének II. ütemére további több mint 100 millió eurót fordít.  Az új szén-dioxid semleges épületek az irodai és termelési területekkel együtt összesen 31 ezer négyzetméterre növelik az okos gyárat.

A megnövekedett kapacitást a vállalat a teljesen elektromos járművek, a plug-in hibridek, valamint a belsőégésű motorok által is használt csúcstechnológiájú elektronikus sebességváltó-érzékelő technológiák gyártására fordítja.

“Cégünkkel továbbra is folyamatosan igazodunk a fejlődő elektronikai és villamosítási piachoz”

– fejtette ki Lukas Juranek, a vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója, aki szerint a mostani beruházás is bizonyítja a debreceni üzem fontosságát az európai termelési hálózatban.

“A Debrecenben létrehozott új üzemünkkel és a mostani fejlesztéssel az európai termelési hálózatunk is erősödik, aminek a következtében hatékonyan tudjuk kielégíteni az ügyfeleink növekvő igényeit a magas színvonalú, tiszta hajtási technológiák iránt”

–tette hozzá Thomas Stierle, a Vitesco Technologies Electrification Technology üzleti egységének az alelnöke.

A Vitesco Technologies a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója a fenntartható mobilitás érdekében. Az intelligens rendszermegoldásokkal, valamint az elektromos, hibrid és belsőégésű erőátviteli berendezések komponenseivel a cég tisztává, hatékonnyá és megfizethetővé teszi a mobilitást. A termékskála elektromos erőátviteli rendszereket, elektronikus vezérlőegységeket, érzékelőket és szervoberendezéseket, valamint kipufogógáz-utókezelő megoldásokat tartalmaz. 2020-ban a Vitesco Technologies 8 milliárd euró árbevételt ért el, és több mint 40 000 alkalmazottat foglalkoztatott világszerte mintegy 50 telephelyen. A Vitesco Technologies székhelye Regensburg, Németország.

Hirdetés

További cikkek a témában