Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Fakuma 2021 szakkiállítás

Újrahasznosítás – A 27. Fakuma nemzetközi műanyagipari vásár szeretettel várja látogatóit 2021 október 12-16. között Friedrichshafenben.

A Fakuma műanyagipari szakkiállítás világvezető fontosságú szerepet tölt be a műanyag-feldolgozás terén. Kiemelt hangsúlyt kap a fröccsöntés mellett az extrudálás, 3D-nyomtatás és termoformázás, így a kiállítás tökéletes lehetőség számos innováció bemutatására, legyen szó alapanyagokról, gépekről, perifériákról vagy gyártási folyamatokról. A Fakuma barátságos környezetben egyesíti a gyakorlati relevanciát a kiváló szakmai hozzáértéssel, amely nagyra becsült ipari eseménnyé teszi a vásárt. Ehhez hozzájárul a festői helyszín, a Boden-tónál elhelyezkedő Friedrichshafen.

A körkörös gazdaság szükségessége

A Fakuma vásáron bemutatott legfrissebb termékpaletták és szolgáltatások új lehetőségeket és megoldásokat kínálnak a gyártók, illetve felhasználók igényeire, legyen az fenntarthatóság, környezetvédelem, újrahasznosítás vagy körkörös gazdaság. A gyártási hatékonyságon túl a kiállítás nagy hangsúlyt fektet a nyersanyagok megőrzésére, valamint a műanyagok nélkülözhetetlenségére a klímacélok teljesítéséhez.

„Tisztán látható, hogy a kiállítók egyre jobban igyekeznek a műanyagokhoz tartozó negatív képet minél inkább feloldani.”

– mondta Annemarie Schur, Fakuma projektmenedzser.

„Az újrahasznosítás problémája és az átállás lineárisról körkörös gazdaságra egyre több cégnél fontos célkitűzés, így a Fakuma még jobban hozzájárul a körkörös gazdasághoz, újrahasznosíthatósághoz és a termék élettartamhoz tartozó ismeretek növeléséhez.”


 

A fröccsöntési, extrudálási illetve termoformázási technológiák mellett komoly figyelem fordul a műanyagipar digitális transzformációjára, valamint a lineáris és körkörös gazdaság közötti átállásra is.


Átfogó biztonsági és higiéniai terv

A gyártás-fogyasztás-eldobás folyamat már a múlté. A jövő a körkörös gazdaságról szól. Ez a teljes társadalomra vonatkozó projekt – mely számos üzleti modellt, terméket és szolgáltatást fog elmozdítani a fenntarthatóság irányába -, a Fakuma egyik fő témája lesz. A kiállítást szervező Schall vállalat így ideális lehetőséget nyújt a hatékony, sikeres személyes találkozókhoz a kiállítás résztvevői számára.

„A Fakuma szervezőjeként teljes mértékben betartjuk a Friedrichshafen Exhibition Centre által adoptált higiéniai előírásokat.”

– mondta Bettina Schall, a P. E. Schall GmbH & Co. KG ügyvezetője. Az összes intézkedés részletes egyeztetésre került a hatóságokkal és teljes mértékben követik a Baden-Württemberg tartomány által megkövetelt koronavírus-előírásokat. Természetesen ezeket a biztonsági intézkedéseket mi is támogatjuk, hiszen számunkra a legfontosabb a kiállítóink és látogatóink biztonsága.

www.fakuma-messe.com

Hirdetés

További cikkek a témában