Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Az Audi Hungaria 20 éves Műszaki Fejlesztését ünnepli és bepillantást ad a jövőbe

Ok az ünneplésre: megtartották az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztésének jubileumi rendezvényét.

Az új, elektromobilitás által fémjelzett korszakot a meghívottakkal közösen indította el Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. Az Audi Konszern harmadik legnagyobb fejlesztési központjaként Győr is jelentősen hozzájárul az elektromobilitás jövőjének alakításához.

„Műszaki Fejlesztésünk az Audi Hungaria egyik meghatározó pillére és egyben központi szerepet tölt be az Audi- és Volkswagen Konszern világszintű fejlesztési hálózatában. Célunk, hogy még több magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk a Volkswagen Konszernnek, ezért folyamatosan bővítjük kompetenciáinkat és intenzíven fejlesztjük ezt az innovatív, a jövő szempontjából meghatározó területünket. Az elektromobilitás számunkra elemi fontosságú, hiszen ezzel a szolgáltatási portfólióval tovább erősítjük versenyképességünket“

– mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

E-motor akusztikai vizsgálata az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztésén

Az Audi Hungaria a vállalat jelentős növekedési szakaszában, 2001-ben bővült a Műszaki Fejlesztéssel, majd 2012-ben a Járműhajtás Fejlesztés a Járműfejlesztéssel egészült ki Győrben. Ma az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztése az AUDI AG harmadik legnagyobb fejlesztési telephelye és egyben a szimulációs, akusztikai és szilárdságtani vizsgálatok kompetenciaközpontja. A vállalatnál egyedülállóan egy telephelyen van jelen a gyártás, a fejlesztés, a minőségbiztosítás, fókuszban a teljes járművel.

Görgős vizsgálópad a járművek akusztikai, szilárdságtani és energiagazdálkodási analíziséhez

A Műszaki Fejlesztés területén több mint 500 magasan képzett szakember dolgozik nap mint nap a holnap mobilitási megoldásain. A Járműhajtás Fejlesztés komplett fejlesztési projektekért felel, a konstrukciótól kezdve a szimuláción át egészen a járműhajtások járatópadon történő teszteléséig. A terület további fő feladata a különböző benzin- és dízelmotorok, valamint az elektromos hajtások sorozatgyártásának fejlesztői oldalról történő támogatása. A Járműfejlesztés rendszer- és járműtulajdonságok fejlesztésével foglalkozik, többek között numerikus szimuláció segítségével a virtuális térben. A fókusz a szilárdságtan, az akusztika, a termo- és energiamenedzsment területeire irányul. Emellett a Járműfejlesztés vizsgálólaborjában a motor- és járművizsgálatok, valamint a termékadatmenedzsment és a műszaki megfelelőség területén nyújtott fejlesztési szolgáltatások is meghatározó részét képezik a győri kompetenciaportfóliónak.

Az Audi a következő két évben kétszámjegyű eurómilliós összeget, több milliárd forintot fordít az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztés területére. A beruházás középpontjában az elektromobilitás és a digitalizáció további fejlesztése áll, például a nagyteljesítményű elektromos motorok és hajtások számára a legmodernebb vizsgálóberendezések üzembe helyezésével.

Hirdetés

További cikkek a témában