Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

A virtuális üzembe helyezés elengedhetetlen eszközzé vált a vállalatok számára a fizikai gyártási környezet gyors telepítéséhez és használatba vételéhez, mégis sok gyártó még nem használja ki az ebben rejlő lehetőségeket.

A virtuális üzembe helyezés a digitális gyárak eszköze, amely a berendezés tervezési fázisában kap szerepet, és így időben az összeszerelési és üzembe helyezési fázis elé kerül. A virtuális üzembe helyezés nem helyettesíti a valódit, hanem a fejlesztési folyamat korai szakaszában kap szerepet. A módszer fókusza az irányítástechnika üzembe helyezésén van. A virtuális üzembehelyezés egy digitális iker létrehozását is jelentheti 3D CAD-modellekből, illetve az automatizálási rendszerek és a modellek összekapcsolását, lehetővé téve a teljes gyártási műveletek teljesítményének virtuális bemutatását, szimulálását és optimalizálását. A termelés megkezdése előtt egy különösen kritikus időszak áll a gyárak életében. Ez az a fázis, amikor a gépészeti, elektrotechnikai és vezérléstechnikai elemek először összeállnak a termelési környezet (gép vagy rendszer) kialakítására, így a digitális iker segítségével ez az integráció virtuális környezetben is megvalósítható.

A virtuális üzembe helyezés jellemzője, hogy együttműködésre és szimultán fejlesztésre kialakított közös virtuális tér a gépész-, villamos-, vezérlés és rendszermérnökök számára. Olyan környezet, amely lehetővé teszi a mechanikai viselkedés és vezérlési logikák korai tesztelését, a gép vagy rendszer reakciójának megfigyelésével. A teljes gyártási rendszer mélyreható szimulációja annak mindegyik összetevőjével, amely lehetővé teszi a felfutást vagy újra konfigurálást minimális gyártási leállással. Az üzembe helyezés termelési szinttől való eltolása, a végső üzembe helyezési szakasz helyszíni személyzeti igényének csökkentése több hétről néhány napra, így jelentősen csökkentve a költségeket. Egy gép vagy rendszer realisztikus validálása, amely lehetővé teszi a hibák azonosítását és megoldását, valamint a programok optimalizálását olyanok vizualizálásával, mint például a helytelen anyagáramlás vagy az események helytelen sorrendje.

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól novemberi lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető ITT.

2021/11Megnyitás


Műszaki Magazin hírlevél feliratkozás Műszaki Magazin előfizetés

Hirdetés

További cikkek a témában