Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új, nagy teljesítményű bevonatok a Horntól

A Horn új szerszámbevonatai 0,005 milliméternél (0,0002″) is vékonyabbak, mégis kulcsszerepet játszanak a modern szerszámtechnológiában – több mint 1000 százalékkal növelik a keményfém szerszámok élettartamát.

Az IG6 és SG3 típusú, nagy teljesítményű bevonatok jól tükrözik a vállalat mérnöki szakértelmét a szerszámmegmunkálás téren. Az IG6 egy rézszínű, alumínium-titán-szilícium-nitrid (AlTiSiN) bevonattal rendelkezik, amely a P és az M szerszámcsalád S224-es és S229-es vágólapkákkal felszerelt beszúró rendszereihez ideális választás. A hozzá optimalizált keményfém alapanyagú lapkákkal a bevonat gyorsabb anyagleválasztást és jelentős élettartam-növekedést tesz lehetővé a fent említett szerszámrendszerekkel végzett acélmegmunkálás során. A sztenderd méretű lapkák készletről elérhetőek, az egyedi, Horn Greenline megrendeléseket pedig a megrendelő által leadott műszaki rajzok beérkezésétől számított tíz napon belül szállítják.

A nagy teljesítményű IG6-os bevonattal ellátott S224 és S229 beszúrómaró-rendszerek készletről elérhetőek.

Az akár 1100 Celsius-fokot is elviselő SG3 bevonat a nehezen alakítható titán- és szuperötvözetek megmunkálásához, valamint egyéb, nagy igénybevétellel járó esztergáláshoz és beszúró maráshoz készült. A bevonat előnyei már számos Horn szerszámrendszeren bizonyítottak, így mostantól a termék a 105-ös Supermini szériához készletről is elérhető. A házon belüli bevonat garancia a kiváló minőségre és rövid szállítási határidőre.

Az SG3 bevonat titán- és szuperötvözetek megmunkálásához, valamint egyéb, nagy igénybevétellel járó esztergáláshoz és beszúró maráshoz készült.

Az elmúlt 15 év során a Horn jelentős tapasztalatot szerzett a precíziós szerszámok bevonatolása terén. A kezdetekben öt dolgozóval és egy bevonatolórendszerrel indult a tevékenység, napjainkban pedig már 50 munkavállaló kezel 14 bevonatolórendszert és annak segédberendezéseit a részlegen. A még magasabb teljesítményű szerszámbevonatok megalkotása érdekében a mérnökök folyamatosan kutatják és fejlesztik a már meglévő és új bevonatokat. 2015-ben a Horn a CemeCon vállalattól kapta a három HiPIMS bevonatoló közül az elsőt, ami történetesen a világon is az első volt. A nagy teljesítményű impulzusos magnetronos porlasztási technológiával készült bevonatok számos előnyüknek köszönhetően, új lehetőségek sorát nyitották meg a precíziós szerszámok bevonatolásában. Az előnyök közé tartozik, hogy lehetővé teszik nagyon sűrű és tömör, valamint rendkívül kemény bevonatok kialakítását. A HiPIMS bevonat sűrű, homogén és rendkívül vékony, mégis extrém kemény és szívós. A bevonatok nagyon homogén szerkezetűek és egyenletes bevonatvastagságúak, még bonyolult szerszámgeometriák esetén is.

Hirdetés

További cikkek a témában