Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

10 lépés a zöld termelés felé

A klímaváltozás elleni harcban az ipari szektort gyakran a probléma részének tekintik – és nem ok nélkül. A sűrített levegő előállítása során nagy mennyiségű energiát fogyasztunk, amely hatással van a vállalat költségeire, valamint a környezetre is.   Vannak azonban olyan megoldások, amelyekkel a vállalatok a sűrített levegőt alacsonyabb áron, kevesebb környezeti terhelés mellett, valamint megbízhatóbb körülmények között állíthatják elő. Az Atlas Copco megvizsgálta ezeket és 10 olyan tennivalót és területet azonosított, ahol a zöld technológiákkal megtakarítást lehet elérni:

  • Felhasználási hely & telepítés
  • Tárolás & elosztás
  • Levegőminőség
  • Légszállítás & levegőigény
  • Fő technológia
  • Berendezés ellenőrzése
  • Vezérlőrendszer
  • Hővisszanyerés
  • Rendszerkarbantartás
  • Távfelügyelet.

Célunk, hogy növeljük a tudatosságot és ügyfeleink tudását a sűrített levegő előállításával, kezelésével és elosztásával kapcsolatos megtakarítások terén. Hogy  segítsünk megérteni a sűrített levegős rendszerek felépítését és működését, hiszen ezek ismeretében a termelésért felelős szakemberek  hasznosabb kérdéseket tudnak feltenni, amikor egy sűrítettlevegő-szakértővel beszélnek. ​Az útmutató a sűrített levegő-felhasználók számára készült, és a benne foglalt becslések útmutatásként szolgálnak.

A 10 lépéses útmutatóról az alábbi linken olvashatnak bővebben:

https://www.atlascopco.com/hu-hu/compressors/greenproduction

Atlas Copco VSDs Neos Next Inverter

A Neos Next a kompresszor motor- és ventilátor-fordulatszámának szabályozásával hozzájárul ahhoz, hogy az új GA VSDˢ termékcsalád a leghatékonyabb legyen a piacon.

Mégis, a leginkább kézzel fogható eredményt a zöld technológia kapcsán az alacsonyabb energia-költségek képviselik. Ezen a téren az Atlas Copco mindig élen járt az innovációban.

Az Atlas Copco kompresszorai és kapcsolódó berendezései már 25 éve segítik a gyártó vállalatokat az energiatakarékosságban. A GA VSDS az Atlas Copco változó fordulatszámú kompresszorok (VSD) harmadik generációja. A VSD kompresszorok jelentősen csökkentik az energiafogyasztást azáltal, hogy motorjuk fordulatszámát a sűrített levegő iránti igény ingadozásaihoz igazítják. Amikor az Atlas Copco bevezette a technológiát, az első generációs VSD kompresszorok akár 35%-os energiamegtakarítást értek el a fix fordulatszámú kompresszorokhoz képest. Ez a szám 50%-ra emelkedett a VSD+ bevezetésével. Most a GA VSDS 60%-os energiamegtakarítást kínál.

A forradalmi új kompresszorról itt olvashat többet:

https://www.atlascopco.com/hu-hu/compressors/air-compressor-blog/new-vsd-air-compressor

atlas copco vsd vsdplus

Hirdetés

További cikkek a témában