Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A Murrelektronik új üzleti területet nyit a Vision rendszerek számára

A Vision telepítési megoldásokkal a sváb specialista most testre szabott megoldásokat kínál az ipari képfeldolgozáshoz a decentrális automatizálás-technikában.

Ha az Ipar 4.0-ról vagy a dolgok MI-jéről van szó, akkor nem hiányozhatnak: A kamerák az ipari képfeldolgozáshoz. Az ipari gyártásban és a logisztikában egyre fontosabbak lesznek a Vision rendszerek. Az Oppenweiler/Backnangban található Murrelektronik GmbH Vision telepítési megoldásaival most az ipari képfeldolgozáshoz kínál koncepciót a decentrális telepítési megoldásokra. A gép- és rendszergyártók ezzel a Murrelektronik személyében nagy teljesítményekre képes partnert tudhatnak maguk mellett, ha áramellátásról, jel- és adatkezelésről van szó a kameratechnika okos összekapcsolásakor az ipari gyártási folyamatokban vagy a logisztikában. A Murrelektronik ehhez decentrális, közvetlenül a gépi környezetben felszerelhető és csatlakoztatható modulokat kínál, mint a switchek, elosztók és tápegységek, valamint megfelelő nagyteljesítményű konfekcionált kábel- és csatlakozótechnikát. Előnyük a minimális telepítési ráfordítás és a maximális teljesítmény – mindez új vagy meglevő gépeknél és rendszereknél egyaránt.

Plug & Play a Vision rendszerekhez

A hatékony energiaellátás és a megbízható adatkommunikáció a működő telepítési koncepció alappillérei. A cél az, hogy egy gép vagy rendszer érzékelő- és működtető egységeit különösen hatékony és gazdaságos módon egyetlen rendszerben egyesítsék. A Vision telepítési megoldások a Murrelektroniktól modulárisan épülnek fel. Nemcsak az új gépek és rendszerek fejlesztésekor kínálnak lehetőséget az ipari képfeldolgozás integrálására a decentrális telepítési koncepcióba, hanem a meglévő rendszerarchitektúrákba is.

Ezek közé a komponensek közé tartozik a Xelity Hybrid Switch, ami átveszi a zavartalan és hibamentes adatkommunikációt és amire akár négy kamerát is rá lehet csatlakoztatni, a Master Breakout Box (áram- és jelelosztó) valamint az Injection Box (áram- és jelbemenet). Az összes komponenst közvetlenül a gép környezetében szerelik fel, tehát az adott Vision rendszer közvetlen közelében.

„A decentrális telepítési koncepciónknak megvan az a verhetetlen előnye, hogy megspóroljuk vele ügyfeleinknek az időigényes és drága telepítést a kapcsolószekrényben”

– mondja Simon Schlichenmaier, a Vision rendszerek piacfejlesztéséért felelős vezető a Murrelektroniknál.

„A kapcsolószekrények tehát kisebbre méretezhetők.”

További előny: A Murrelektronik moduláris Plug & Play megoldásaival nem csak gyorsan és rugalmasan vehetők használatba a Vision rendszerek – a modulok üzem közben megkönnyítik és meggyorsítják a funkcionális diagnosztikát. Ez jelentősen csökkenti a a gép- és rendszerleállásokat.

Intelligencia ott, ahol szükség van rá

Schlichenmaier: „Vision telepítési megoldásainkkal a fókuszt az összes folyamatra ráirányítjuk, amelyek a kamera és a gép vezérlése között fut.” És ahol a meglevő rendszerben nem volt lehetőség az ipari képfeldolgozásra a túlzsúfolt kapcsolószekrények miatt, a Murrelektronik Vision telepítési megoldásai jelentik a segítséget a rövidebb kábelekkel és a kisebb kábelmennyiséggel: köszönhetően az X-kódolású adatkábeleken történő 1 Gigabit/szekundum (Gbit/s) adatátviteli sebességnek a switchhez gond nélkül megvalósítható a sok ipari alkalmazáshoz szükséges nagyátvitelű képfeldolgozás. A hálózati kommunikáció max. 2,5 Gbit/s sebességen történik.

„Az adatfeldolgozás közvetlenül helyben a gép mellett történik. Tehát oda visszük az intelligenciát, ahol szükség van rá”

– mondja Schlichenmaier és hozzáteszi:

„A Murrelektronik Vision telepítési megoldásaival ügyfeleink nagyobb hatékonyságot és nagyobb áteresztőképességet érhetnek el a gyártási folyamataikban. Ezzel nő a minőség és elkerülhető a költséges utómunka. És mintegy mellesleg tehermentesítjük a kapcsolószekrényeket is.”

További információ: 
www.murrelektronik.hu

Hirdetés

További cikkek a témában