Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Best of Industry Award 2021

Szavaztak az európai ipar résztvevői és kiválasztották az idei legjobb innovációkat és projekteket.

Több mint 120 pályázat, 61 benyújtott anyag szerepelt az esélyesek listáján és több mint 15.000 leadott szavazat érkezett a Best of Industry Awardra. 2021. november 17-én a győztesek nevét 5 kategóriában és 2 külön kategóriában online-díjátadó ünnepségen jelentették be.

A Best of Industry Award 2021 nyertesei!

Termék és gyártás: Kennametal Europe

3D nyomtatás E-Mobility szerszám-megoldás. A Kennametal arra használja az additív előállítás tervezési rugalmasságát, hogy teljesítse az ügyfelek növekvő igényét a könnyebb szerszám megoldások iránt. Az innovatív 3D-nyomtatású szerszám, szénszálas testtel és RIQ-vágórendszerrel összekötve gondoskodik a jobb termelékenységről és megbízhatóságról a nagy átmérőjű és mély furatos villanymotor házak esetében.

Robotika és automatizálás: Trumpf Werkzeugmaschinen

A Trumpf TruArc Weld 1000 egy automatizált rendszer ívhegesztéshez. Különlegessége a rendkívül egyszerű programozás, a hegesztési szakemberek ilyen módon különösebb képzés nélkül programozói ismereteket szerezhetnek egy E-Learning videóval. A berendezés lelke a kollaboratív robot (kobot) speciálisan kifejlesztett kezelőegységgel. A kobot vezérlőműve sablonokat tartalmaz hegesztőprogramokhoz és hegesztőparaméterekhez.

Intelligens gyártás: Phoenix Contact

A Single Pair Ethernet egy kulcstechnológia az Industrial Internet of Things (IIoT) (a dolgok ipari internete) számára. SPE-csatlakozó koncepciójával a Phoenix Contact szabványos és integrált rendszert kínál a kompakt eszközök csatlakoztatásához. A csatlakozók ideálisak  irodai és ipari környezetbe és magas fokú rugalmasságot biztosítanak a használat során.

Konstrukció és fejlesztés: SKF

Teljesen integrált SKF hajtáslánc árapályturbinához. Az SKF innovációja a világ legnagyobb úszó árapály-erőművében, az Orbital O2-ben található, két teljesen integrált „plug-and-play” 1 MW-os hajtáslánc. Mindkét hajtáslánc 15 méter hosszú tartókarokon van elhelyezve egy 74 méter hosszú úszómű alatt. A zord tengeri környezetben történő folyamatos víz alatti használat során a legmagasabb követelményeknek kell megfelelniük a robusztusság és a vízállósság tekintetében.

Ipari tervezés és anyagáramlás: SSI Schäffer

Optimalizált Piece Picking Applikation. Az SSI Schäfer intelligens robot-alkalmazása garantálja a hibátlanságot és ezzel a maximális folyamatbiztonságot az egyedi darabok komissiózása területén – teljesítmény veszteség nélkül. Az óránkénti 900 árufelvétellel a megoldás a piacon rendelkezésre álló legnagyobb teljesítményt teszi lehetővé, egyidejűleg 100 %-os termékhitelesítéssel. A technológiák és a mesterséges intelligencia kombinációi segítségével különösen jó komissiózási minőség érhető el.

A legjobb fenntarthatósági projekt: Deutsche Lichtmiete

A Deutsche Lichtmiete „Light as a Service” bérlési modelljében a vállalatok a legmodernebb LED technikát használják, energiaköltséget és CO2-t takarítanak meg. A projekt során két autókereskedés telephelyét alakítottak át. Eredmény: optimális, biztonságos fényviszonyok a műszaki munkahelyek, műhelyek, adminisztrációs helyiségek, bemutatótermek, valamint kültéri területek számára vakítás- csillogás- villogásmentes megvilágítással és évi több mint 100.000 kg CO2 megtakarítással. A bérlő ügyfél a beruházásmentes Full-Service-megoldásból profitál, kíméli a likviditást és a személyzetet, tervezési biztonságot kap és versenyképesebben tud működni.

A legjobb képzési projekt: Universal Robots

Universal Robots képzés: oktatási előrelépés kobotokkal. Intuitív módon működtethető, kompakt és biztonságos, ideálisan megfelel a tanulók számára abból a célból, hogy a gyakorlatban sajátítsák el az automatizálási kompetenciákat. Oktatási koncepciójával az Universal Robots a tanárok számára a robotkaros hardver-oktatóállomáson 360°-os koncepciót kínál. Ehhez E-Learning-modulok, egy Offline-szimulátor, szóróanyagok és egy tanároknak szóló útmutató tartozik. Minden komponens optimálisan kapcsolódik össze és egyszerűbbé teszik az oktatás tervezését.

Benedikt Hofmann

Chefredakteur MM Maschinenmarkt

Hirdetés

További cikkek a témában