Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Akár 60 százalék energiamegtakarítás a legmodernebb kompresszorral?

Kompresszor – A Svédországban alapított, csaknem 150 éves Atlas Copcónál a fenntarthatóság mint vállalati célkitűzés már évtizedes hagyományokkal rendelkezik.

A változó fordulatszámú kompresszorokat elsőként 1994-ben bevezető gépipari beszállító minden kutatás-fejlesztési projektjének kiindulópontja a környezeti terhelés csökkentése.

A vállalatok napi szinten küzdenek a költségek leszorításán, miközben az egyre szaporodó előírások és a pályázati feltételek miatt is cél az energiatakarékosság és a karbonlábnyom csökkentése. Az Atlas Copco VSDS kompresszora éppen ebben segíti a felhasználókat. A VSDS technológia, amelyet a kisebb (22-37 kW) teljesítményű kompresszorokban vezettek be, több innovatív megoldást egyesít. Maga a berendezés az állandó fordulatszámú modellekhez képest akár 60 %-os energiamegtakarítást biztosít, miközben akár 21 %-kal nagyobb légszállításra (FAD) képes. Továbbá nagyon csendes:  a csupán 63 dB-es hangszintnek köszönhetően a gyártás helyén is elhelyezhetők a kompresszorok, nincs szükség külön kompresszorházra.

A GA 22-37 VSDS belső felépítése

Mi áll a merész ígéret mögött?

  1. A meghajtás

Az Atlas Copco szabadalmaztatott csavar elemét újratervezték.

  1. Az inverter

A Neos Next inverter nemcsak a motor fordulatszámát szabályozza, hanem a ventilátort és a hőmérsékletet is. Így a kompresszor mindig optimális olajbefecskendezési hőmérsékleten működik.

Az intelligens leeresztőket is a Neos Next vezérli. Így jelentős teljesítmény- és hatékonyságjavulás érhető el a hagyományos időzített ciklusokhoz képest.

  1. Áramlásnövelési üzemmód

A GA VSDS képes ideiglenesen túllépni a kapacitási határértékeket, negatív következmények nélkül.

  1. Vezérelhetőség és felügyelet

Többnyelvű, felhasználóbarát Elektronikon Touch kijelző. SMARTLINK-rendszer, mely valós idejű távoli állapotfelügyeletet, teljesítményadatokat és betekintést, szervizidővonalat, karbantartási figyelmeztetéseket és online erőforrásközpontot biztosít. OPC UA-kompatibilis.

A teljes költség háromnegyede az energiafelhasználást fedezi

A VSDS technológia nagyban hozzájárul a felhasznált villanyáram csökkentéséhez. A vállalat szakemberei ingyenes méréssel támogatják a sűrített levegős rendszer optimalizálását, melyre az alábbi oldalon jelentkezhetnek az ügyfelek:

https://www.atlascopco.com/hu-hu/compressors/CustomerBenefit/VSD-at/register-for-measurement1.html

További információ:

https://www.atlascopco.com/hu-hu/compressors/new-products-and-offers/next-gen-vsds-air-compressor.html

Hirdetés

További cikkek a témában