Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

A régió legnagyobb robotkiállítása egy okosplázában

Márciustól limitált ideig, három hónapon keresztül várja a látogatókat a World of Robots interaktív kiállítás az Etele Plaza rendezvényközpontjában. Az európai turné első országában a legújabb fejlesztésű humanoid gépektől kezdve egészen a robotizált játékokig ismerkedhetnek meg a technológiai vívmányokkal a látogatók. 

A régió legnagyobb robotkiállítása számos érdekességgel várja a jövő technológiájának szerelmeseit. A kiállításon a BME Mechatronika Szakosztály vezetőségi tagjai egy időfalon mutatják be, hogy honnan hová fejlődtek a robotok és hogy miben jobb egy robot és miben egy ember. Megismerhetjük a nemzetközi viszonylatban már használatban lévő kórházi és éttermi robotokat és eljátszhatunk a gondolattal, hogy milyen lehet a mindennapi életben ennyi robottal találkozni. Tényleg egy robot felszolgálót szeretnénk egy étteremben? Valóban egy robottól fogjuk majd megtudni, hogy mikor megy a repülőgépünk? Vajon néhány éven belül a humanoid robotok a mindennapjaink része lesznek? Ezekre és megannyi más kérdésre is választ ad a kiállítás!

A sci-fi rajongók pedig különösen örülni fognak az eredeti filmes relikviáknak, mint például a Vasember, R2D2, a Terminator vagy a Robotzsaru. A méretes, nagy játékfilmes koncepció robotok mellett, interaktív robot állatok, és a digitális kultúrához köthető kiemelkedő újítások várják a látogatókat, sőt még egy marsjáró koncepció robot is bemutatásra kerül. Mindezek mellett a szervezők többek között transformereket, irányítható focilabdákat, rakodó tank robotot és rajzoló robot karokat válogattak össze a világ számos pontjáról. A Magyar Honvédség jóvoltából kiállításra került egy igazán lenyűgöző tűzszerészeti robot is, amit az éles bombák megkeresése és szétszerelése során alkalmaznak.

A World of Robots kiállítás és az Etele Plaza kicsiknek és nagyoknak, családoknak és iskolás csoportoknak egyaránt izgalmas szórakozást kínál. Jegyek a helyszínen és a www.jegy.hu oldalon kaphatók.

Videó a kiállatásról:

Hirdetés

További cikkek a témában