Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Ipari helyszíneken is helytáll az infrafűtés

Csarnok, lovarda, műhely vagy raktár? Létezik kényelmes megoldás.

Korábban szinte elképzelhetetlen volt gyors és megfizethető megoldást találni nagyobb helyiségek fűtésére, különösen akkor, ha szabadtérre kellett biztosítani ezt. Ma már nem jelent akadályt, hogy egy rendezvényhelyszínen, vagy akár kedvenc lovaink istállójában télen is komfortos meleg legyen. A megoldást az infrapanel jelenti, ami az elektromos fűtések családjába tartozik, és az infra vörös sugarak segítségével biztosítja a kívánt hőfokot.

Hogyan is működik az infrapanel?

A legkönnyebb módja, hogy elképzeljünk a mechanizmusát, ha arra gondolunk, ahogy a nap melege felfűt bennünket. Amikor valamilyen infrafűtést választunk, akkor nem a levegőt keringető rendszer dolgozik majd, hanem a testekre és a tárgyakra közvetlenül ható infravörös sugárzás. Ez a nagyobb tereknél azért jelent nagy segítséget, mert így nem kell az egész adott légteret, területet felfűteni, hiszen egészen más módszerrel működik ez a rendszer az infravörös sugarak segítségének köszönhetően. Sokan tartanak attól, hogy ez az egészségükre káros hatást gyakorol, de ez nincs így, valójában éppen az ellenkezője igaz.

Nem csak a levegő minősége javul, hanem a falakban lévő penészedéssel sem kell többet számolni, ami állattartás esetén nem elhanyagolható szempont. A gázfűtéssel szemben ez egy egy gyorsabban érezhető fűtést jelent, ami jobb hőérzetet biztosít, alacsonyabb hőmérsékleten is hamarabb érezhető az egyenletes és komfortos meleg. Mindez különösen jól jöhet például egy műhelyben. Ez a szabad szemmel nem látható, de a bőrön annál jobban tapasztalható meleg úgy tehát születik, hogy az elektromos áramot átalakítva infravörös sugarakkal dolgozik az eszköz.

Nagyobb épületek esetében is komoly segítséget jelenthet, ha az energiaforrásunk napelem lesz, nem csak környezetbarát, de költséghatékony választás ez, amivel akár nullára csökkenthető a fűtési számlánkon szereplő összeg. Ipari megoldásnak az eddigiek alapján tehát ideális, nem kell előre nagy területeket befűteni, hiszen szinte azonnal érezhető a hatása, könnyen szabályozható, pontosan úgy és annyit dolgozik, amennyire a tulajdonosnak szüksége van. Nem keringeti a port, azaz nem kell az egészségünket sem félteni tőle, valamint attól sem kell tartani, hogy mindezért cserébe egy zajos és zavaró eszköznek leszünk kiszolgáltatva, hiszen csendesen, hangtalanul működik. Egy ilyen rendszer esetében természetesen az sem mindegy, hogy mekkora karbantartási költséggel kell tervezni, az előbbiek után talán nem meglepő, hogy a hosszú élettartamú megoldást nyújtó infrafűtés esetében az ilyen jellegű kiadásaink is alacsonyak maradnak.

Hirdetés

További cikkek a témában