Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Egyedülálló ipari emelőkapus megoldás a Hörmann-tól

A Hörmann a magyar piacon először használta FHT-OD emelőkapuit egy logisztikai központban.

2021. novemberében záródott a Hörmann Hungária Kft. legújabb ipari nagy projektje, melyben egy hazai élelmiszerlánc telephelyére szállította különleges megoldásait, köztük a hazánkban először használt tűzgátló emelőkapukat. A speciális emelőkapu mellett, több, mint 130 Hörmann dokkolóállás is beépítésre került. A projekt ismét egy ékes bizonyítéka annak, hogy a német gyártó a legkülönlegesebb megrendeléseket is magas színvonalon képes kiszolgálni.

2021. márciusában indult az a projekt, melyben a Hörmann Hungária – a Market Zrt. alvállalkozó partnereként – ipari kapuk és dokkolóállomások beépítését kezdte meg, egy hazai élelmiszerlánc telephelyén. A kivitelezés közel fél éven keresztül tartott, amelyet a speciális megoldások telepítése indokolt. Ezen időszak alatt, a Hörmann munkatársai 138 darab komplett dokkolóállást építettek ki (HTL2 rámpakiegyenlítő, DSL ill. DDF kaputömítés, SPUF42 szekcionált kapu), 17 darab FST30-1 OD tűzgátló tolókaput, 3 darab HS7030PU spirálgyorskaput, 13 darab FHT30-at és 3 darab FHT60 tűzgátló emelőkaput szereltek be a logisztikai központba.

„Ebben a projektben kiváló hazai szakemberek közreműködésével kerültek beépítésre a Hörmann legnagyszerűbb innovációi. A Hörmann számára egy ilyen projekt rengeteg izgalmas kihívást hoz magával, de mind a szakembereink, mind az ipari termék portfoliónk megbirkózik egy ilyen feladattal”

– mondta el a projekttel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A projekt legkülönlegesebb megoldása a – hazánkban először használt – FHT OD emelőkapu beépítése volt. A tűzgátló ipari kapu minden olyan helyzetben megoldást kínál, amikor kevés hely áll rendelkezésre a parkolóállás számára vagy a nyílás melletti helyet polcok vagy hasonló berendezések számára szabadon kell hagyni, így az oldalra futó tűzgátló tolókapu beépítésére nincs lehetőség.

Az ipari projekt emellett egy különleges kérés elé állította a Hörmann szakembereit: -35 fokos környezetbe kellett tűzgátló kapukat telepítenie a cégnek. A Hörmann régóta ismert minőségi tűzgátló megoldásairól, így a négy darab speciális kapu leszállítása, beszerelése, s majdani üzemeltetése nem okozott gondot a cégnek.

A Hörmann ipari megoldásairól bővebben az alábbi linken tájékozódhat: https://www.hormann.hu/ipar-kereskedelem-koezszfera/

Hirdetés

További cikkek a témában