Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

A Balluff hordozható ellenőrző rendszere

Állapotfelügyelet – A Balluff új hordozható ellenőrző rendszere egy digitális asszisztens a gépek és berendezések állapotának ellenőrzéséhez.

A rendszer a BCM-állapotellenőrző érzékelőből, egy hordozható átjáróból az adatátvitelhez vezeték nélküli kommunikáción keresztül, és egy szoftverből áll az adatok bármely eszközön való megjelenítéséhez.

A gyártóüzemekben a szivattyúk hűtőfolyadék-ellátást, olaj ellátást és még számos folyadék mozgást biztosítanak. Ha egyetlen szivattyú is meghibásodik, akkor az egész folyamat leállhat.

„Ebben az jelenti a nehézséget, hogy mindig szemmel kell tartani az összes szivattyú állapotát”

− magyarázza Robert Tilch, a Balluff termékmenedzsere.

„A rezgések gyakori, kézi mérésére lenne szükség ahhoz, hogy következtetéseket lehessen levonni a szivattyúk állapotáról. Akár 100 szivattyú is működhet egyszerre egy gyártóüzemben, így az állapotuk rendszeres, kézi ellenőrzése és az eredmények dokumentálása nagyon időigényes lenne.”

Erre a problémára jelent megoldást a Balluff új hordozható ellenőrző rendszere: digitálisan és hatékonyan ellenőrzi a szivattyúkat, de még a ventilátorokat, motorokat vagy szerszámgépeket is. A BCM-állapotellenőrző érzékelő olyan, állapottal kapcsolatos adatokat biztosít, amelyek segítségével a karbantartás és a javítás előre megtervezhető, és a költségigényes kézi ellenőrzések automatizálhatók. Érzékeli a rezgést, a hőmérsékletet, a páratartalmat és a környezeti nyomást is. Ez biztosítja a berendezések hatékony és problémamentes üzemelését, a nem tervezett leállások kiiktatásával.

hordozható

Előre beállítva és minden egy helyről: a BCM-állapotellenőrző érzékelővel és a hordozható átjáróval a gép vagy berendezés állapota laptopon, okostelefonon vagy táblagépen is bármikor és bárhonnan megtekinthető. A nem tervezett leállások a múlté.

A teljes rendszer előre be van állítva és könnyen használható; csak csatlakoztassa és már használható is.

„A karbantartást végző személyzet nem kell szakértő legyen az IT terén vagy beavatkozzon a meglévő informatikai rendszerekbe a hordozható ellenőrző rendszer használatához, mert az adatok közvetlenül, vezeték nélküli kommunikáció által kerülnek továbbításra. A végrehajtás ideje a minimálisra csökken: egyszerűen „csatlakoztassa és használja”. A másodpercenkénti akár egy adatponttal a legmagasabb adattovábbítási intervallummal rendelkezik a felhőalapú állapotellenőrző rendszerek között”

− fűzte hozzá Tilch.

A hordozható ellenőrző rendszer beüzemelése nagyon egyszerű: A rendszerhez tartozó BCM-állapotellenőrző érzékelőit a gépre kell szerelni és az átjáróhoz kell csatlakoztatni. Az átjáró akkumulátorral működik, ezért az igényeknek megfelelően használható. A felhasználónak csak annyi a teendője, hogy csatlakoztatja a tápegységet és bejelentkezik az online portálra − miután regisztrált. A bejelentkezés után az ellenőrzött gép vagy berendezés állapota bármikor és bárhonnan megtekinthető, akár az üzemben található képernyőn, akár mobileszközökön, például okostelefonokon vagy tableten. Az erre használt szoftver nagyon egyszerűen indítható el a webböngészőn keresztül. A felhasználó egykönnyen átlátható vezérlőpulton kezelheti az eszközöket és a résztvevők hozzáférését. A felhasználó által az ellenőrzött gépre vagy rendszerre vonatkozóan meghatározott minimális és maximális értékek itt jelennek meg, és riasztás indul el, ha ezeket az értékeket túllépik vagy nem érik el.

www.balluff.com

Hirdetés

További cikkek a témában