Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az igus dugaszolható energialáncával 80% szerelési idő takarítható meg

A readychain micro-speed plug-in elven működik, így lehetővé teszi az energialánc rendszerek gyors telepítését kis beépítési helyeken is.

Az igus csatlakozásra kész energialánc rendszere, a readychain speed segítségével a készre szerelt energialánc rendszerek pillanatok alatt, szerszámok használata nélkül beépíthetők. Ezáltal a beépítési munkálatok átfutási ideje, valamint az ezzel járó állásidő és karbantartási idő minimálisra csökkenthető. Így a beépítésre kész energialánc rendszerrel 80% szerelési idő takarítható meg. Az új readychain micro-speed kifejezetten kisméretű alkalmazásokhoz és beépítési helyekre is megfelelő.

Nem számít, hogy melyik iparág, ország vagy cég: a vezetékek meghibásodásából adódó gépleállás, az ezzel járó állásidő és költségek jelentősek lehetnek. A cégeknek pár perces kiesés is több ezer euróba kerülhet. Ilyen esetekben a csatlakozásra kész igus readychain speed segítségével az energialánc rendszer gyorsan és egyszerűen cserélhető, a gép pedig azonnal újra üzembe helyezhető.  Különösen szűk beépítési helyekre mostantól az igus a readychain micro-speed változatot kínálja.

A vezetékek olyan gyorsan cserélhetők mint egy laptop hálózati kábele

Az igus az új readychain micro-speeddel bővítette energialánc megoldásainak portfólióját. Mindössze 20 mm-es szélességének és belső magasságának köszönhetően a rendszer különösen alkalmas olyan alkalmazási területeken, ahol kevés hely áll rendelkezésre, például szerszámgépek ajtózsanérjaihoz. A readychain micro-speeddel a vezetékek kábelcsere előtti leválasztásához nem szükségesek szerszámok. Mivel a csatlakozók az energialáncba vannak integrálva, és a kábelek mindkét oldalon eleve be vannak kötve. Az egész szerelvényt úgy tervezték, hogy egyben csatlakoztatható legyen. Az ellendarab egy dugaszolóaljzattal ellátott kiegészítő ház, melyet peremes csatlakozással lehet a gépházra illeszteni. A plug-in kialakításnak köszönhetően az energialánc cseréje olyan egyszerű, mintha egy laptop hálózati kábelét kellene cserélni – szerszámok, know-how és technikusok nélkül megoldható. Ezt a feladatot bárki, aggodalom nélkül elvégezheti. Markus Hüffel, az igus readychain termékmenedzsere kiemeli:

„A rugalmas megoldásnak köszönhetően meghibásodás esetén gyorsabban reagálhatunk, így az állásidő töredékére csökkenthető. Mindezt kis befektetéssel.”

Testreszabott rendszer egyedi megoldásokhoz

A readychain micro-speed pontosan az alkalmazásukra szabott interfészmegoldást kínál az ügyfeleknek. Szinte szabadon konfigurálható, és a nagyméretű readychain speedhez hasonlóan az igus chainflex kábelek széles skálájával kombinálható – beleértve a táp-, BUS-, Ethernet- és száloptikai kábeleket is. Az energialáncnak köszönhetően a kábelek védettek a mechanikus sérülésektől. „A szükséges dugók, házak és csatlakozók egyedileg tervezhetők” – hangsúlyozza Hüffel. „Így a vásárló mindent egy helyről tud beszerezni, és minden energialánc személyre szabott termékké válik.”

Hirdetés

További cikkek a témában